2011. november 7., hétfő

Kéktégelyes életérzés

Előrebocsátom: nincs semmi érdekeltségem a beiersdorfi cégnél. De nem is tudom, van-e más termék körülöttem, ami sugároz valami életérzés-félét. A NIVEA nekem ilyen.
A jellegzetes sötétkék tégely igazi sarokkő a változó világban: jelen volt gyerekkoromtól kezdve a fürdőszobában, s ma is ott virít a polcon. (Emlékszem, legalább olyan nagy megdöbbenés volt kicsiként megtudni, hogy a NIVEA nem magyar, mint elfogadni azt, hogy a németek nagybetűvel írják a főneveket. Micsoda hülyeség!)
A nehéz, sűrű krém illata a nyarat idézi, tisztaság-szépség szaga van. Sokáig nem használtam parfümöt, e célra éveken át a NIVEA fújós dezodora szolgált. Azt is nagyon szerettem. Ha megérzem az illatát, régi szerelmeket idéz. Drága nagypapám születési évétől, 1911 óta hódít a cég. Ekkor használta fel a nyaktörő nevű Oscar Troplowitz az eredetileg orvosi célra felfedezett euceritet egy újfajta kozmetikum, a NIVEA Creme alapjául. Azóta eltelt száz év, a drogériák polcain rengeteg termékkel szerepelnek. De az igazi mégiscsak a kéktégelyes!

0 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...