2013. augusztus 12., hétfő

A pszichológus kérdez: Kötelességtudat vagy hálátlanság?

Szerző: Fakirma

Mit teszel, amikor 13 éves fiad beint a Nagy Családi Nyaralás előtt néhány nappal, hogy esze ágában sincs veletek tartani, hanem inkább edzőtáborba megy?


a) Megváltoztatod eredeti úti célotokat, ti is mentek az edzőtáborba. Közben azzal vigasztalod magad, hogy bár Soltvadkert határozottan nem olyan szép hely, mint Erdély, viszont itt található hazánk egyik legtutibb fagyizója.
b) Megvonod a vállad, járja csak a hálátlan kölyök a saját útját, s keresel egy hasonló korú, de társadalmilag vállalhatóbb attitűdökkel rendelkező srácot magatok mellé útitársnak.
c) Lázadódat megerősítéssel motiválod: megígéred, hogy ha veletek tart, kap minden nap sört, cigit és tablettet.
d) Lázadódat megvonással motiválod: megfenyegeted, hogy ha nem tart veletek, egyáltalán nem kap sört, cigit és tablettet.
e) Szeptemberre halasztod az erdélyi utat, s jutalomként, hogy fiadban túlteng a kötelességtudat, elkéred őt az iskolából.
f) Szeptemberre halasztod az erdélyi utat, s jutalomként, hogy 13 évig elviselted zizis gyermekedet, nem kéred el az iskolából, így zavartalanul élvezheted az edzőtábor hetét, és a nyaralás hetét is nélküle.
g) Elengeded a gyereket az edzőtáborba, s abban reménykedsz, hogy azokat az alapvető szociális készségeket, amelyek elsajátításához a te nevelési módszereid lószart sem értek, az edzők egy hét alatt belé verik.
h) Rádöbbensz, hogy vén szatyor vagy, s eljött az idő, amikor a fiadnak már ciki veled nyaralni, ezért aztán senki nem megy sehova, s az útiköltségeket bőrfiatalító csodakezelésekre költöd.

2 megjegyzés:

anyus írta... [Válasz erre...]

Az enyémek már csak akkor jönnek velem amikor cipőt veszek nekik.

Fakirma írta... [Válasz erre...]

Mázlista.:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...