2012. május 7., hétfő

Vastag a lábam - Mit vegyek fel?

Szerző: FiloSzofi 


Zoeslollipop
Remélem, izgatottan vártátok a feloldást az elrettentő példák után, most megmutatom, hogyan lehet dögös a vastaglábú nő.

Ez kicsit olyan, mint a dagik szépségversenye, van aki gombóc, van aki formás, csak vastag ceruzával rajzolták, összehasonlíthatatlan. A lábról sem mondtunk azzal szinte semmit, hogy vastag, hiszen lehet formás és virsli, rövid és hosszú, kerek vagy  szögletes csípőből eredő, és ott van még a vádli..., meg a boka...

Induljunk ki abból, hogy senki sem hordhat mindig földig érő cuccot, például mert biciklizik. Vagy mert unalmas. Mármint a hosszú szoknya. Mivel azt hajlamosak elintézni a legközönségesebb szabásokkal.

Néhány alapszabály a már bemutatott mellényúlások elkerülésére: A derékrész legyen puha, a magassága nem fixált ferdepánttal vagy hasonló merev övrésszel. Az anyagnak legyen esése, ne legyen egészen merev. Az ideális hossz lábfüggő, de egy formaegységen belül ne a legszélesebb ponton vágja el a lábat.

Trapper Jane
Azt a hülyeséget sem kell elhinni, hogy minden hosszanti csík slankít. Több helyen láttam leírva, de tapasztalatból mondom, hogy nem igaz, ahogy az ellenkezője sem.

A példák zöme az etsyről van, ahonnan csak akkor vásárolnék ruhát, ha felvetne a pénz, és nem lenne baj, ha a drága cucc nem jó, csak továbbadnám valakinek. Honi lelőhelyeket tekintve tanácstalan vagyok, nem tudok mást mondani, mint hogy turkáljatok kitartóan. Ha tudtok valamit, légyszi írjátok meg!
Másik nehézség, amit a képanyag - a kitartó  munkának köszönhetően - nem egészen reprezentál, hogy ezekből a fazonokból szeretik kihagyni a színeket. Ki tudja, miért?

A kedvencem, igazi mindenrejó típus mindenkinek:
Irtó nőies, csak a dereka ne álljon el. Legjobb ha elasztikus, de a fenékre, combra azért nagyon ne tapadjon. Ez a minta a szélesebbeknek nem a legjobb, kis hasat elbír, de azért ne legyen a fenék inverze. És persze semmiképp nem tűrném be a felsőt, legfeljebb ha ropi lennék, de akkor nem ezt a cikket írnám.

Jay Kim
Ha vékony a derekad, nyújtsd meg. Kicsit a derék fölött indítva, meredek A vonalban lefelé. Itt fontos, hogy a vágás vagy szűkítés pontos legyen, semmiképp ne csússzon fel a mell ívére. Ha találunk ilyen tuti szabást, sajnos esélyes, hogy mellben nem férünk bele, mert max B középre terveznek.
Külön jó a széles nyakkivákás, és mellesleg nagyon bírom a háromnegyedes ujjat. Nyáriasabb kivitelben is szuper lenne. A combos lányoknak gyakran szép kerek a válla és keskeny a háta, de ezt persze leszarják a kevéssé nőérzékeny tervezők.

A könnyű bőrcsizma (igazi bőr!) a látszat ellenére barátja a lábnak a melegben is, és ennek a nőformának ajándék. Picit felvágós, magamnak nem vennék, de egy rajongóm nyugodtan megajándékozhat pontosan egy ilyen pirossal.
idea2lifestyl
A baloldali szoknyát csak azért tettem be, mert van benne ötlet. Valójában nem egy univerzális darab, nem bírja a kilengéseket. A második ellenben a tökéletes befutó, nem csak ilyen deszka lányra. Ez az igazi biztonsági darab. Néhány plusz kilót és mindenféle feneket, csípőt elbír. Azért nem kellene feltétlenül feketének lennie.

 

Ennek itt nem tudtam ellenállni, de a valóságban nem lenne egészen tökéletes. Nem csinálnám átlapolósra, hanem megvarrnám, egész vékony, illúzió vászon alsó szoknyával, picit lágyabb esésű felső réteggel.

mountainashdesign 
 
No comment. Vagy ha mégis, csak annyit, hogy ne a leggagyibb pólóanyag legyen. Egyébként ez majdnem én vagyok. (Vagy csak voltam pár éve? Mindegy - otthonos, ismerős kisugárzás.)

gaiaconceptions
  Ez a lány is 50 kiló, láthatóan hosszú, vékony lábakkal bír, de zseb nélkül más is nyúlhatja a féloldalas alsó tűzést. Egészen feldobja a cuccot, nem lesz lebernyeg. Szerintem az is belefér, ha nem profi a szabás, az alja nem marad egyenes, csak megtűzünk egy sima szoknyát. A pipacsszín pedig tökéletes. Nincs törve semmi fehérrel!

És most ti jöttök: Hol szerezzek ilyeneket? Vagy legalább egy tökéletes varrónőt mondjatok.!
Sophia Zhang
 





















































































































































13 megjegyzés:

Névtelen írta... [Válasz erre...]

csak az a baj, hogy a képen látható nőknek mind vékony a lába...

Névtelen írta... [Válasz erre...]

legalábbis a vádlijuk!

Szofi írta... [Válasz erre...]

Ó, igen, tisztában vagyok a szembeszökő ellentmondással! Sok éves tapasztalatomat próbáltam szűrőnek használni, és csak olyan fazont feltenni, ami TÉNYLEG jó vastag lábra.
De valódi vastag lábú nőt jó szoknyában sajnos nem nagyon találtam.

Persze vékony vádli főnyeremény,sajnos az enyém sem az. Csizma, magasszárú bakancs király, nyáron meg az ideális hosszúságot kell belőni valahol térd alatt.

Szofi írta... [Válasz erre...]

Huh, legközelebb átolvasom, mielőtt élesítem...

Névtelen írta... [Válasz erre...]

Szofi!

Kitaláltam, hogy Neked divattervezőnek kell menned. De nem akármilyennek. Iskolát kell alapítanod, a modelljeid csakis félig-meddig lestrapált anyukák lehetnek. Nekem has-elrejtős ruhákat tervezel, magadnak láb-takarókat, másoknak fenék-kímélőket.

Réka

Szofi írta... [Válasz erre...]

Réka, ez jó buli lenne, és így nem is kellene érintkeznem a divatszakmával. Azért picit félnék a feldühödött anyáktól, ha mellényúlok.

Képzeljétek, próbaképp lefényképeztettem a lábam harisnyában, meg szoknyában is,hogy megnézzem, mennyire vagyok hiteles. Hát tény, hogy sokkal jobban nézek ki szoknyában, de hogy ez elég-e?

Orsi írta... [Válasz erre...]

Nekem voltak ilyen darabjaim Siptár Rékától. Nem tudom, benne van-e az aktuális kollekciójában, de megvarrja neked méretre, ha felkeresed. És az orosz varrónőm, Olga, ő is gyönyörűen megvarr mindent tervek alapján. Na???

Szofi írta... [Válasz erre...]

Orsi, köszönöm az ötletet! Siptár ruhát majdnem feltettem, mert majdnem jók voltak (ebből a szempontból), végül aztán mégsem. Magamtól nem jutott volna eszembe egyéni kéréssel megkeresni, köszönöm az ötletet.
Olgát tényleg fel lehet esetleg keresni?
Megköszöm, ha írsz a filoszofi@gmail.com címre esetleg.

Az anyagokhoz, nem nagyon értek, szerinted az nekem kell beszerezni, vagy tudnak segíteni?

Azt hiszem megérné egy-két jó alapdarabot csnáltatni, mint félmegoldásokkal mindig újat keresni.
Köszi a segítséget!

Névtelen írta... [Válasz erre...]

- A honoráriumot, ezért a blőd írásért, el ne feledd valahogy...!

Szofi írta... [Válasz erre...]

Milyen honoráriumot?

Bélád írta... [Válasz erre...]

na hát én is épp ezt akartam mondani summa summárum, csak orsi beelőzött, hogy szerintem egyébként egy megoldás van: a varrónő. én sajnos csak messzit tudok, meg Anyukámat, ha gondolod :) amúgy meg van egy csomó ilyesmi hosszú is, amit kiselejteztem, én újabban csak térdig érőt hordok, legalább azt élvezem a terhességben, hogy a lábaim jók, ha más már nem:) csak gyere el érte valahogy! ha meg már beindul a tervezés a lepusztult anyukáknak, lécci vedd fel a repertoárba a terheseket ism az aztán az igazán bosszantó, hogy rosszulszabott otthonkákon kívül mást nem tudnak kitalálni, úgy unom.

ms.disz írta... [Válasz erre...]

Arra gondoltam,leszek topmodell a szofisuliban!!!
A gázsim,legyen a bemutatott ruhadarabok.)
Nekem nagyon megérné:))

Fakirma írta... [Válasz erre...]

Én a csapnivaló melleimet tudom bedobni a szofisuliba, arra van szoknya?
Amúgy lehet, hogy a képen látható modelleknek mind szörnyű vastag a lábuk, csak a szoknyák olyan klasszak, hogy lenullázzák a fogyatékosságokat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...