2012. május 4., péntek

Vastag a lábam! - Mit vegyek fel? (Ezt ne!)

Szerző: FiloSzofi 

SevenBlooms 


Ránk ijesztett a meleg, azonnal le kellett vetkőzni! Nektek nem volt sokkoló? Olyasmivel nem is untatnék senkit, hogy a téli irodahájak is megvannak még, hiába figyelmeztetett időben Irma. Azt hiszem, most a kelleténél többen és többet beszélnek arról, hogyan is kellene megszépülni a bikiniszezonra, én ezt most nem teszem. De felöltözni mégiscsak muszáj!

A jelenlegi trend és kínálat - mint általában - a vékonylábúaknak és kismellűeknek kedvez. Tele vannak a boltok bő felsőkkel, és rövid szoknyákkal, ruhákkal. A nadrágokról most nem beszélek, az külön fejezetet érdemelne.
De mit tegyenek, akik nem rendelkeznek pipaszárakkal, és nem akarnak úgy festeni, mint a saját nagynénjük. Nem könnyű. Ha van melled, vékony derekad, de teltebb csípővel és masszív lábakkal rendelkezel, valóságos aknamező egy vásárlókörút. Igen, akkor is, ha nem vagy túlsúlyos.
Először vizsgáljuk meg, milyen csapdákat kell ügyesen elkerülnünk (igen, én is ebbe a csoportba tartozom), később pedig mutatok jó példákat is.

Kézenfekvő választásnak tűnik a maxi szoknya, de nem veszélytelen. A derékban húzott verzió rettentően kövérít, körte alakúaknak borzasztó ódivatú külsőt kölcsönöz. Kegyetlenül bánik a hassal is, ha nem egészen lapos, egy szó mint száz, nyanyás.
Ugye ismerős? Legtöbbször ilyet sikerül lőni (és ez is szerencse):
Spoonsandlace

De most végre szeretnénk valami mást...


Másik tévút a túl kemény anyagból készült merev derekú fazon. Borzasztóan szélesít, csak keskeny csípőre ajánlott.
Justine
Ebben a színes ruhában minden 'A' kosarasnál nagyobb mell lógósnak hat, a fenekünk pedig alaktalan párnának. 25 év és 55 kiló felett pedig mindenképp ellenőrizzük, vajon gusztusos-e, ahogy hónaljban bevág. Szerintem nem, akkor sem, ha amúgy nem számítunk még löttyedtnek, sem kövérnek.
A zöld szoknya gyönyörű és vagány, de a szabás könnyen ténsasszonyt csinál belőlünk. Növeli a kerületet.

színes ruha: Laura
zöld szoknya: idea2lifestyle 

Jó, akkor legyen kurta, de próbáljuk megtalálni a nekünk előnyös méretet. Minden centi számít. Sajnos a jelenlegi kínálat nem túlságosan differenciált. Most divat a combközépig érő ruha és szoknya, és szinte mindenkinek előnytelen. Vastag, vagy csak erős lábhoz egyenesen tilos.

A H&M katalógusából válogattam az alábbi, tipikusnak mondható darabokat. Abszolút kerülendő. Mindenkinek. Láttam húszéveseken, rajtuk is idétlen.Különösen hátulról:


 H&M ruhák

Turkálóban gyakori a térd alatti hosszúságú, ám derékban erősen húzott fazon. De rajtunk nem fog úgy állni, mint a modellen! Nem segít a magassarkú sem, higgyétek el! Mokány, debella harangnak fogunk kinézni.
Laza ez a piros szoknya, de...lásd mint fent.
mintás szoknya : idea2lifestyle
piros szoknya: Lirola

Cuki, de a bakfis osztályra való, vagy amerikai óriásbébit alakíthatunk benne (szintén H&M):

Itt már megállhatunk egy percre. Az első kettőt -enyhén trapéz jellegű- nadrággal fel is venném. A harmadik ruhácska nyaralásra elmegy, ha a térdünk fölött nincs kiugró izé..forma.


És akkor most lelépek, itt hagylak benneteket a régi farmerban...

Á, nem is, holnap megmutatom az elméleti kivezető utat, ti pedig segítsetek magyarországi lelőhelyeket találni!




10 megjegyzés:

cucka írta... [Válasz erre...]

ó pedig úgy vártam a csattanót a végére, én is hasonló alkatú vagyok és szenvedek, mint a kutya. :( várom a holnapi napi bejegyzésed. :)

anyus írta... [Válasz erre...]

"A jelenlegi trend és kínálat - mint általában - a vékonylábúaknak és kismellűeknek kedvez" - ezt én MIÉRT NEM VETTEM MÉG SOHA ÉSZRE??? :)

motymoty írta... [Válasz erre...]

Na de tényleg. Szerintem minden ruhát közepes magasságú galambokra terveznek.

Fakirma írta... [Válasz erre...]

Évek óta szeretnék cicanacit hordani, de eddig túl öregnek éreztem magam hozzá. Idén eltűnt az önkontroll és szemérem (belőlem), és tök jól érzem magam csipkés gatyában tunikával. Vagy nagyon mini szoknyával és szűk pólóval. (mármint hasban szűk, mellben lötyög). Neked legalább van vékony derekad és nagy melled!

Szofi írta... [Válasz erre...]

Ó, cucka, akkor te megértesz! Mondd el ezeknek a boldogoknak, hogy nem tudják, milyen könnyű nekik!

Olyan nincs, hogy csak úgy veszek egy farmert a biztonság kedvéért! Ami combban jó, eláll a dereka és taposok a szárán. Sort? Na ne vicceljünk!
Szoknya? Ezernyi kritériumnak kell megfelelnie, és az előnyös fazon éppen sehol nem kapható.

Tunika, ing? Tehénné tesz. Szépen összeköti a két legszélesebb pontodat.
Marad a szűk póló, és vigyázni a vonalakra, legalább felül, úgy el lehet vinni a balhét. Arról ne is beszéljünk, hogy a mell a legöntörvényűbb és a versenyből elsőnek kiszálló testrészünk. Nehéz az élet.

anyus írta... [Válasz erre...]

Jaj igazán beszerezhetnétek egy kommentértesítőt amire fel lehet íratkozni...

Névtelen írta... [Válasz erre...]

Túlságosan kritikusak vagytok magatokkal. Mindenkinek vannak megfelelő színek és szabások, csak turkáljatok kitartóan. Szofi felsorolása jól mutatja, hogy kitűnően ismeri a gyenge pontokat. Valaki soha az életben nem jut el erre a szintre. És tényleg vannak ruhadarabok, amelyekben mindenki rém ronda.
Réka

Bélád írta... [Válasz erre...]

na szerencséd van, komámasszony, épp most zsákoltam be egy halom hosszúszoknyát (térdalától földig érőt), mert én meg épp olyanokat nem hordok sose, az nem illik hozzám. majd odaadom. mondjuk nem mind nyári, meg sok a fekete, ami elég siratóasszonyos rajtam, de azért hangulatos darabok, kidobni nem volna szívem.

Szofi írta... [Válasz erre...]

Drága Bélám! Olyan jó, hogy írtál, máris ott érzem magam a szökőkútnál, és nem vagyok több húsz évesnél! Nem azért, mert annyira retro vagy, hanem mert ketten szoknyában, májusban mindig azok a göndör lányok leszünk, érted!

Bélád írta... [Válasz erre...]

értem, értem. fel is voltam háborodva a héten, hogy nem szöknek még a szökőkutak, képzeld. pimaszság! pedig én már májusi vagyok, nagyon!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...