2012. május 15., kedd

Láb-jegyzet utoljára, leplezetlenül


Szerző: FiloSzofi

Agatha Christie
Részemről pontot tennék a láb-téma végére (ami nem jelenti azt, hogy bárki másba belefojtanám a szót; csak tessék, csak tessék!). Csak pontot, vagyis nem zárom ki, hogy egyszer még új mondatot kezdek, de ami most következik, legyen az eddigiekhez fűzött lábjegyzet, ami könnyen lehet, hogy érdekesebb a főszövegnél.
Mert nem hagyott nyugodni néhány szórakoztató adalék, ami ugyan sehogy sem illett az öltözködéshez, de ki az, aki ne mutatná meg a kezében maradt ászt a parti végén?

A képen Agatha Christie látható, aki olyannyira állócsillag, hogy sem szeretetreméltósága, sem a tekintélye nem csorbul, azt hiszem, ha a lábát is megmutatjuk. Ebből megtudható, hogy a gyermekkor bizonytalanságait ő is kompenzálta (lásd lent.)
 A következőkben Nánásiné Lókodi Andreától idézek, hogy ti is megtudjátok, mit mond rólatok a láb és a csípő. Illusztrációul pedig a változatosság kedvéért  híres férfiakat mutatok, méghozzá olyanokat, akiknek a jelleme, hogy úgy mondjam, nyitott könyv előttünk (hihi) - van tehát mód összevetni, megfelelnek-e a leírásoknak.


Most tehát ne rejtsük el, lássuk, leplezetlenül miről árulkodik a lábunk:

Széles, tömött izmos, vastag láb: Gyermekkori neheztelések, egyedül áll a világban, ezért minél erőteljesebb lábakat teremt, hogy ne tudják elsodorni, feldönteni, keresztülgázolni rajta. Ebből kifolyólag nehezen változtat, makacsságra, modorosságra hajlamos. Gazdájuk széles úton jár, kell neki a hely. A spontán helyváltoztatás és a hirtelen mozgás egyáltalán nem jellemző rá, ezért utazni kevésbé szeret. Imádja az érzéki élvezeteket.

Karinthy Frigyes

Vékony erős lábak: Határozott elképzelései vannak az életről. Könnyen halad, nem problémázik a feladatain, néha még a fontos dolgokat sem veszi komolyan. Szinte közönyös.

A fiatal Ottlik
Ottlik Géza csak szívósabb lett, de maradt snájdig és elegáns


Vékony gyenge láb: Nem elég stabil a világhoz való viszonya. Lehet egy olyan érzése, hogy nem ebbe a világba tartozik. Sérülékeny lelkületű. Nem tud megállni a saját lábán, ezért másokra támaszkodik. A kevés izomzat miatt tartásbeli problémák, az összeomlás veszélye fenyegeti. A bizalmat keresi.

Kurt Vonnegut

Csinosnak mondott láb: Feszes és izmos, vékony, de nem gyenge. Mozgékony, ideges nyugtalanság jellemzi. Állandóan megy, ennek ellenére sohasem érzi azt, hogy célba érne, vagy ha mégis, nem marad ott.

Jobbra áll Jack Kerouac, az Úton (!) szerzője

Túl hosszú láb: Könnyen figyelmen kívül hagy dolgokat, átlép rajtuk. Légies, néha nem evilági gondolatokat dédelget. Sietségre, kapkodásra képes. Hajlamos arra, hogy ne figyeljen a részletekre. Nem okoz neki akadályt a lakhelyváltoztatás és az utazás.

Hatvany Lajos
 Rövid láb: Elaprózza a feladatait, úgy érzi nem halad olyan gyorsan, mint szeretné. Néha lassú vagy nagyon fürge, ezért könnyen elodázza dolgait, így aztán kapkodásra hajlamos. Sokszor lehet kisebbségi érzése. Valószínűleg kedveli a társaságot, hatalomra és befolyásra vágyó. Határozott, jó az önkifejező képessége.

Móricz


Ráadásként pedig térjünk ki még egy kicsit a csípőre is, hiszen nálunk nőknél nem nagyon értelmezhető az alkat nélküle:
 (Szintén Az egészség derűje oldalról)



Keskeny csípő: Merev elképzelései vannak, amihez foggal-körömmel ragaszkodik. Nehezen nyit félelmei miatt, nem változtat az életén. Nehezen fogalmazza meg céljait, sokszor meg sem találja, így hát „feláldozza” magát szeretteiért, hogy némi önértékelést szerezzen. Szeretné a családja, környezete életét kézben tartani, megváltani és megmenteni őket minden bajtól. Ezért hát hajlamos arra, hogy beleszóljon családja életébe. Ők azok, akik így vélekednek: „Kicsim nem akarok én beleszólni, de…”
Közepes csípő: Kreatív, halad a korral és az eseményekkel. Biztos elképzelései vannak, kiegyensúlyozott. Nem avatkozik senki életébe, csak ha kérik. Céljait könnyen megfogalmazza és meg is valósítja. Halad az önmegismerés útján. Mivel önálló céljai vannak, nem kell elfoglalnia magát mások életével.
Széles csípő: Túlságosan is öntudatos. Hajlamos magát túlértékelni. Nemcsak magának, de a körülöttük lévőknek is tűz ki célokat. Túlzott gondoskodásra hajlamos, szereti átvenni az irányítást, családjának, barátainak, környezetének életében. Erősen támogató, pátyolgató típus. Megértő, érzelmei szilárdak. Néha diktatórikus, határozott elképzelései vannak az életről. Rögeszmésen, mereven ragaszkodik az elveihez és a világról alkotott nézeteihez. Nehezen, de észérvekkel meggyőzhető.

Jó bogarászást! Mert persze a legérdekesebb, hogy Ti melyik csoportba tartoztok! 

A képekért ezer köszönet a következő forrásoknak:

15 megjegyzés:

Fakirma írta... [Válasz erre...]

Zseniális a képek Szofi, én a rogyadozó lábú Vonnegutot és a vaskos Agatha Christiet tenném ki a szobám falára!

lotte írta... [Válasz erre...]

Azért az öreg Móricz se semmi! A láb- és csípőtipológia segítségével pedig próbálok haladni (a közepes csípőjűekkel egyetemben) az önmegismerés útján.

lotte írta... [Válasz erre...]

Kar a karé,
láb a lábé,
láb a karé,
karalábé! bocs:)

Szofi írta... [Válasz erre...]

Arra gondolsz, hogy szegény Móricznak karalábé alakja van? Hát tényleg, nagy gömbölyű test, ahhoz képest rövid, esetlen végtagok.

Bocs, előjött a hatodikos (avagy a pécsi?)humorom.

ms.dixlekszia írta... [Válasz erre...]

Nagyon tetszenek a képek!Imádom látni a "nagy emberek" esendőségét:)-persze jó lenne tudni,hogy mi számít közepes,vagy széles csípőnek,vagy rövid lább,vagy izmos,esetleg vékony de erős.....????

lenke írta... [Válasz erre...]

Eddig nem foglalkoztam túl sokat a lábakkal, úgy általában, de kezdem felismerni, hogy disszertációt érő téma!

Karinthy nagyon durva, mint egy szoc-reál szobor!

anyuka2 írta... [Válasz erre...]

Ó, bárcsak fele annyira öntudatos lennék, mint amilyen széles a csípőm!!!

ms.dixlekszia írta... [Válasz erre...]

Ne feledd a hosszú,izmos lábaid:))

Bélád írta... [Válasz erre...]

na és a filozófusok lábai? megvan a diplomatámád, Szofikám..egyébként, olyan fura, én most jöttem r, hogysoha nem szoktam figyelni senkinek a lábát, na de még arra ismost jöttem rá, hogy a sajátomat se.maximum a lábfejét, na azt talán. a kezek meg a karok, én azokat szoktam megfigyelni. ez vajon mit jelent?

Szofi írta... [Válasz erre...]

De jó, hogy mondod, azonnal kutatómunkába fogok a filozófusok lábait illetően! Persze, hogy nem figyeled a lábakat, mert a tied olyan, hogy is mondjam, problémátlan. Szolgál és véd :)

Bélád írta... [Válasz erre...]

hát égre-földre elkezdtem neked, de sehol se találtam Nietzschéről, csak egy hosszúgatyás képet :) na jó lábban nem vagyok képben, az igaz, de csak kérdezz bátran melleket meg gerincferdüléseket illetően, illetve, ami nagyon érdekes, mindenkin leveszem a homlokráncokat, az igazán fura!na meg most éppen a terheseket nézem, hogyan lehet bennük éppen a baba :)

Szofi írta... [Válasz erre...]

Azt hiszem a mellekről nem merek írni, az túl felkavaró több szempontból is.
A gerincferdülésről viszont ha előállnál a farbával, szívesen feltenném! Egyébként szerintem a gerincferdülés kifejezetten bájos/sármos, kinél mi, bár biztosan kellemetlen is. Tényleg, nem írsz róla?

Névtelen írta... [Válasz erre...]

Attractive section of content. I just stumbled upon your web site and in
accession capital to assert that I get actually enjoyed account your blog posts.

Anyway I'll be subscribing to your augment and even I achievement you access consistently fast.
Take a look at my site ; www.yourtobaccosstore.com

Névtelen írta... [Válasz erre...]

I'm not sure where you are getting your information, but good topic. I needs to spend some time learning more or understanding more. Thanks for wonderful information I was looking for this information for my mission.
Feel free to visit my webpage - golden virginia tobacco

Névtelen írta... [Válasz erre...]

I was excited to find this website. I wanted to thank you for ones time due to this fantastic read!
! I definitely loved every little bit of it and I have you saved as a favorite to check out new stuff in your blog.
Feel free to surf my webpage : van nelle shag

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...