2011. szeptember 1., csütörtök

Ki vagy-vagy?

Hagyományos iskola vagy speciális?
A fő szempontok a tanítónéni, az ismerős gyerekek és az iskola közelsége. Ezek alapján egy hagyományost dobott ki a gép. (Lotte)
Ha van hozzá érzékszervünk, hogy kiderítsük, akkor csak az számít, hogy jó legyen a klíma (=szellem, kultúra, társaság). Hogy mit tanítanak, az általában másodlagos. (Szofi)
Alsó tagozaton kifinomult elveim felett diadalmaskodott a lustaság: legfontosabb szempont a közelség volt, vagyis megcéloztuk a sarki kutyaközönséges általános iskolát. Most, hogy a srácok képessé váltak az önálló tömegközlekedésre, bátran hódolhatok eddig véka alá rejtett sznobizmusomnak: mindketten sokosztályos, spectagozatos gimibe járnak. Szóval amíg a lányaim iskoláskorba nem érnek, addig a speciális elkötelezett és véresszájú híve vagyok. (Fakirma)

Pöttyös vagy csíkos?
A pöttyös nagyon aranyos, szeretni való a katicabogár, a pöttyös bögre és a Túró Rudi is, mégis inkább a csíkos. (Lotte)
Bipoláris vagyok. Most a pöttyös fut. (Szofi)
A pöttyösről csak csúnya gyerekbetegségekre asszociálok, a csíkos teljesen oké, főleg ha a falon van. (Fakirma)

Babakocsi vagy hordozó?
Babakocsi. Jó (volt) kapaszkodni bele. (Lotte)
Így belenyúlni egy külön tudományágba! Egyébként büszke vagyok rá, hogy a szerteágazó elméleteket sikerült gyorsan átpörgetnem egy redukciós masinán, és alkalmazható eredményt kapnom, miszerint: babaerszény (nem kell kötözni), amíg kényelmes, aztán babakocsi. A babakocsi óriási komfort (ha nem kell tömegközlekedni). Mintha fél karomat vesztettem volna, mióta kivontuk a forgalomból. (Szofi)
A kölykök éjjel-nappal rajtam lógnak, talán ezért nem vagyok hajlandó legitimálni ezt a 13 éve tartó átmeneti állapotot egy hordozókendővel. A következmények felmérése nem igényel nagy képzelőtehetséget: harcedzett sokgyerekes anya testvérfellépős babakocsit tol, egyik kezében kismotor, másikban bevásárlókosár, mindkét hóna alatt pedig egy-egy rúgkapáló, ordító gyerek. (Fakirma)
Bio vagy normál?

Amióta bio csírák okoznak halálos kórságot, mit is mondjon az ember? Drága és korántsem biztos, hogy jobb, mint a másik. Inkább a származási hely és a minőség dönt, mint a bio plecsni. (Lotte)
Fogyasztóként nem tudom követni a bio világot, sem pénzzel, sem logisztikában, sem hitelességellenőrzésben. Ha én állítanék elő valamit, akkor komolyabban érdekelne. (Szofi)
Rettegek a génmanipulált, tartósítószeres, e-betűs szörnyűségektől, de a biocuccokat parasztvakításnak tartom. Így hát marad a para és a „normális” étek. (Fakirma)
Vitaminszedés vagy egészséges táplálkozás?
A második lenne az optimális, de sajna illuzórikus. Úgyhogy ősztől tavaszig vitaminok is. Reggelente mindeni megkapja a magáét. (Lotte)
Mindkettő, mert nem bízom eléggé sem a termékekben, sem magamban, sem a civilizációban. hogy benne van-e, aminek kell, hogy tényleg figyeltem-e mindenkire, hogy nem követel-e többet, mint gondolnám. Egyszóval hébe-hóba szedünk valamit.(Szofi)
Senki ne próbálja nekem bemagyarázni, hogy egy icipici bogyóba annyi minden betegséglegyőző cucc belefér! Akkor már egy sárgarépa sokkal meggyőzőbb!(Fakirma)

0 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...