2011. szeptember 26., hétfő

Hurrá, hétfő! - heti muníció

Burkolózzunk be!

Hét végén már október! Az időjárás-jelentés megnyugtató huszon fokokról ír, de az apróbetűs részben előfordulnak olyan szenyóságok, mint "foltokban köd is keletkezhet" és egyéb borzalmak a "fagyzugos völgyekben". Ez azt jelenti, hogy reggel megfagyunk, beszerezve ezzel a szezonnyitó náthát, vagy beöltözünk, és délután csak leszorított hónaljal merünk mozogni. Ám a rendes nők ilyenkor előkapnak egy kis bolerót, kendőt, vagy kabátkát, az igazán pöpecek a ruhatárukkal és ékszerparkjukkal összehangolt egész arzenálját tartják ezeknek a kiegészítőknek.
Ha mi híján vagyunk e praktikus daraboknak, akkor íme (majdnem) csupa pamutos ötlet, amit lehet úgy hordani, hogy ne legyen nyanyás, de hozza a kézimunka otthonszagát.
A bicikliponcsó szerintem egészen megejtő. Ki csinál nekem olyat?

Gasztro 
last minute - paradicsom

Csapjunk le az utolsó szabadföldön beérett paradicsomokra! Ha a gyerekek ipari mennyiségben eszik a ketchupot, ha sokszor ebédelünk valami gyors tésztát, mindenképp érdemes egészségesebb verziót előállítani. A gasztroblogok és az ismerősök tele vannak receptekkel, az egészen egyszerűektől a rafináltabbakig.
Ha van saját termésünk, a zölden maradt termést eltehetjük savanyúságnak, vagy zöldparadicsom lekvárt főzhetünk citrommal. Ettetek már olyat?

Ha grillezünk vacsorára, buliból, netán szüreten leszünk markotányosnők, dobjunk a rácsra kápia paprikát! Ronda lesz, de olyan gazdag az íze, mint egy zamatos húsnak. A héja feketedhet a füstös ízért, a húsát szépen le tudjuk választani, olíva olajjal, vagy anélkül remek csemege.

Ha valaminek vége van, akkor valami más elkezdődik, a természetben legalább. A most terménye a nagydobosi sütőtök. Fűszeres Eszter hívta fel a figyelmemet arra, hogy itt van, megérkezett a sütőtök szezon, és ez a fajta a legízesebb, ám csak rövid ideig kapható. 

Bulíííí
Kobuci kert záró buli a Zubollyal és folkkocsmával. Szombaton zár a Kobuci. Miért különlegsen kedves nekem? Mert egy olyan hely a városban, ahol gyerekekkel is lehet bulizni anélkül, hogy vén szülének éreznéd magad. És olyan, mintha nem is Pesten lennél (naná, mert Óbuda). A Zichy kastély belső udvarán, védetten, mégsem beszorulva. Ki kell próbálni!

Hangfoglalás a Hangszeresek Országos Szövetsége rendezésében, szept. 30 és okt. 2. között a SYMA csarnokban. Mindenféle hangszert ki lehet próbálni, és közben millió koncert a Besh o droM-tól a Beatricéig. Szintén családkompatibilis, ha a többség szereti a zenét, a kisebbség pedig tűri a hangzavart.

Népzene és blues Ferencziékkel a Hagyományok Házában. Talán már tudjátok, hogy gyengém a Rackajam. Ha eddig pangott a vérkeringésed, akkor kapcsolódj rá a banda hullámhosszára, mert még a kisujjuk hegye is muzsika, de a dögös fajtából. Zene ez barátom, a javából! Ferencziék már egy ideje formálgatják a népzene és a blues közös halmazát, de nem olyan pasasról van szó, aki megelégszik néhány divatos világzenés slágerrel. Komoly kapcsolatanalízist végeznek már egy ideje, aminek egy bemutató állomása lesz ez a műsor a Fonott zene formációval, akiket most felsorolok, mert túltengtem a rackák javára. Tehát: Enyedi Ágnes (ének), Balogh Kálmán (cimbalom), Both Miklós (gitárok, ének), Doór Róbert (nagybőgő), Kelemen László (brácsák, zeneszerző), Pál István „Szalonna” (hegedű, ének), Zsidei János (hangmérnök). Házigazda Herczku Ágnes.
Tepertővesztivál Pusztaottlakán. Kattintsatok a honlapért, magárt beszél - és arról a boldogságról, hogy a szerkesztő éppen felfedezi a honlapkészítés lehetőségeit. De tényleg jó a program!

Sör. Megint egy utolsó, az utolsó Arany Péntek. A honlapon felsorolt kocsmákban az egész országban egy korsót kapunk egy pohár áráért. Hagyományosan fiús program a sörözés, legalábbis ezen a néven, szóljon tehát ez ez ajánlat a fiúknak, eresszék ki a gőzt, hogy aztán elnézőbbek legyenek, ha azt mondjuk, hogy...

+1
...semmi kedvünk kánikulában, feldagadt bokával pocakoskodni, az egész családot a hirtelen beindult szülés képével stresszelni a nyaraláson,  ezt megelőzendő tehát MOST kellene gyereket csinálni!
(Szofi)



Posted by Picasa

0 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...