2011. augusztus 5., péntek

Ki vagy-vagy? 3.


Északi vagy déli part?A gyerekkorom Balatonvilágoson és Szabadiban telt, így "született déli" vagyok, sokáig nem is ismertem a túlpartot. Aztán persze szerelemre gyulladtam a szépséges északi part iránt is. De ma sem dúl bennem észak-dél háború: jövőre szeretném az enyéimmel körbebiciklizni a tavat. (Lotte)
Déli a kicsiknek, az északi a nagyoknak tuti, az Embernek mindegy, csak megfelelő mennyiségű sör legyen, rajtam meg mindkét oldalon kitör és pillanatok alatt elhatalmasodik a mártír-anya szindróma (míg-mások-a-parton-henyélnek-és-élvezik-az-ÉLETet-addig-én-mariskázom-orrszívóporszívózom-gyerekeket-felügyelek…) Szóval mindenütt jó, de legjobb otthon. (Zafirma)
Mindkettő és duplán, de északi. Megírhatták volna ott magyar Fecskék és fruskákat, de a Titkos kertet is, vagy lehetett volna egy magyar Gasperinink. Tényleg, miért nem születtek meg?A déli part egyszerű és jó, mint a lángos. Szeretem. Egyébként inkább kelet-nyugati felosztást javasolnék, és akkor egyértelműen tudnék szavazni nyugatra. (Szofi)

Koktél vagy fröccs?
Érdekes, nálunk Ő a koktélista, én vagyok a fröccsista. A koktél nem izgat, ahogy nem tudok mit kezdeni a gyümölcsös sörökkel sem. Egyedül a gin-tonickal kötöttem barátságot. (Lotte)Fröccs. Nekem olcsó udvarolni! (Szofi)
Röhejesen néznék ki, amint kifakult bikiniben, lógó hassal, cumisüvegekkel és popsitörlőkkel tömött strandtáskával és egy gumicsónaknyi óbégató kölyökkel az aurámban önfeledten koktélt szopogatnék. A fröccs sokkal hitelesebb. Ráadásul olcsóbb, kevésbé hizlal, s átgondolt stratégiával reggeltől késő estig fenntartható a szalonspicces állapot. (Zafirma)

Ponyva vagy magazin?
Még minőségi lejtmenetben is a hosszabb történeteket szeretem. Ponyva. (Ebben a műfajban leginkább a nevetést keresném, de az nem terem minden bokorban.)(Lotte)
Magazin. egy-két olvasható akad. Én épp a ponyvára sajnálom a kapacitást. (Szofi)

Főzöcske vagy vendéglátás?Mármint nyaraláskor? Hisz azért (is) nyaralás a nyaralás, mert végre dominál a vendéglátás. Ja, és hűséges, otthonosságot kereső típusok vagyunk. Idén is Földváron az első választott étteremben ettünk az első naptól az utolsóig. (Persze azért a bevásárlást és főzőcskét itt sem lehet megúszni teljesen. De papucsban csattogni a boltba és naptej illatú bőrrel kavargatni mégis egészen más minőség). (Lotte)
A vendéglőzés túlságosan kimozdítana abból a szemlélődő létmódból, amibe ilyenkor süppedek. Pincérek, meg hasonló komoly dolgok. Büfézés, piac, és néha főzni, bográcsozni jó! (Szofi)
Nem főzök, és fasírtos szendvicset sem cipelek hűtőtáskában a strandra. Nyaraláson az egész család rendszertelenül, egészségtelenül és drágán étkezik. Bármilyen vendéglátóipari egység szóba jöhet, ami megfelel a fenti elvárásoknak. (Zafirma)

0 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...