2011. augusztus 5., péntek

A Blikk pillantása

A Blikk online bombasztikus hírt közöl: "borzalmasan néz ki Geri Halliwell". A bulvárban kevéssé járatosként fogalmam nem volt, ki ő, de az írásból kiderült: egy ex-Spice Girl-ről van szó. Tudom, ez nem pont olyasmi, mint a gidák Szikora Robi mellett, akik jönnek, mennek, kiöregednek, de mintha tőlük is a lehetetlen várná a kommersz világ.
Az említett hölgy 38 éves a lap szerint (a naptár szerint viszont épp holnap 39), s óh, borzalom, a tengerparton készült bikinis képen látszik: hasa bizony, megereszkedett. Skandallum! Mi lehet az oka, teszi fel a kérdést a Daily Mail-re hivatkozva a mélységek iránt nyilván érzékeny cikkíró. Csak nem a szülés?! "Geri bikinije most is menő, csak a teste változott meg: nemcsak a hasa redős, de lottyadt a combja is egy kicsit"-írja, tovább gombolyítva fonalát.
Vajon ki lehet a szerzője e cikknek alig nevezhető irománynak? 20-25 éves lány vagy hasonló korú fiúcska? Szegény nagyon meg fog lepődni saját testének időmúlás okozta változásain, ha eljut a negyven közeli korba. Lássunk hát tisztán: bizony-bizony, az idő vasfoga a leggondozottabb, legjobban babusgatott és sanyargatott testen is fogást talál egyszer. Nem beszélve a gyermekvállalásról: igen, valószínűleg búcsút kell mondani a kockahasnak, ha kisbabát szeretne az ember. Vannak bizonyos dolgok, amiért áldozatot kell vállalni. Még egyszer a ritkán hallott szót: ÁLDOZAT. Löttyedt has, átvirrasztott éjszakák (vigyázat, még karikásodhat is a szem!), nem beszélve a sok aggodalomról. Szeretni bizony ilyen! (Lám, nem csak a szépségért kell szenvedni.) Mindez eltolható egy-két évvel, talán többel is, hisz szülni vagy apának lenni sem kötelező. Ám aztán az öregségre mi marad? Az évtizedekig fitt ember nézegetheti magányosan löttyedő hasát. Így járna a Daily Mail és a Blikk munkatársa is, ha kicsit is komolyan gondolná azt, amit ír - miközben az evidenciákat ő is ugyanúgy tudja, mint olvasói. Akkor pedig mi értelme sokkolni önmagunkat és egymást?!

2 megjegyzés:

anyuka2 írta... [Válasz erre...]

Szeretnék 39 évesen úgy kinézni, mint Geri H.! De azt hiszem, már most, 30 évesen, 2 szülés után is elégedett lennék ezzel a testtel! Azért lehet abban valami, amikor harcos feministák kikelnek a Barbie-kultusz ellen.

Névtelen írta... [Válasz erre...]

Lehet, bizony,de még csak feministának sem kell lenni hozzá

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...