2012. december 1., szombat

Tuti mézeskalács recept

Szerző: Lotte


Itt a december (állítólag a hó is közeleg), s holnap az első adventi gyertyagyújtással végképp elindul az év legtitokzatosabb időszaka. Ha valaki már a hétvégén szeretne készülődni az ünnepre, s szívesen nekiveselkedne, íme egy kipróbált mézeskalács recept, a mézeskalács falujáról nevezetes Sződligetről:

Hozzávalók: 25 dkg méz, 10 dkg cukor, 10 dkg vaj, 2 tojás sárgája, 1 egész tojás, 50 dkg liszt, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 1 evőkanál mézes fűszer.

Elkészítése: a mézet, cukrot, vajat langyosan összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és a száraz összetevőket. A tésztát (figyelem, a massza ragadós) fóliába helyezzük és egy éjszakát hűtőben pihentetjük. Felhasználás előtt kb. egy órával vegyük ki a hűtőből. A tésztából formákat vágunk ki és 150-200 fokon alul-felül sütéssel 5 perc alatt finomra sütjük.

Díszítő cukormáz: 1 tojásfehérje, 20-24 dkg porcukor. A tojásfehérjét kissé felverjük, apránként hozzáadjuk a cukrot és habverővel simára, keményre kikeverjük. Nyomózacskóba tesszük, hogy ne bőrösödjön. Hűtőszekrényben három napig tárolhatjuk.

Mielőtt nekikezdenétek, ne felejtsetek el egy kis forralt borral erőt meríteni a sütéshez!



3 megjegyzés:

Névtelen írta... [Válasz erre...]

De szép!

Unknown írta... [Válasz erre...]
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Unknown írta... [Válasz erre...]

Köszi Lotte a receptet. Tutira sikerült.

Puszi : Ani

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...