2012. október 15., hétfő

Szülinap, játék - könyvet nyerhetsz!

Szerző: FiloSzofi

Mint minden történetben, így a blog történetében is az események egyszeriek, ám a dátumok sokszor bizonytalanok. De az idő bizonyosan telik, és ünnepelni szabad. Legalább egy éves az Onleány Társasblog! Születése előtt persze neki is volt már élete, de hogy egy elefánt-, vagy macskakölyöknyi időt töltött-e a világra készülődéssel, pontosan még a szülei sem tudnák megmondani. (Talán ha ti megmondanátok, milyen állat ez itt?)

Éljen, éljen, és köszönjük, na de az ajándék?

Az ajándék Massimo Diana két kötete, amely katartikus olvasmányunk volt, és olyan kincs, amit szívesen osztunk tovább. Ezúton is ezer köszönet Bélámnak, akitől eredetileg hozzánk érkezett! (A kisorsolt példány természetesen egy új példány lesz!)


Az ajándékokat azok az olvasók nyerhetik meg, akik eljönnek a születésnapi bulira, vagyis részt vesznek a nyereményjátékban.

A könyvek rövid ismertetőjét és a játékszabályokat a hajtás után olvashatjátok.


A Szerelem a mesékben fülszövege:
 "Massimo Diana, olasz író könyvében a világ különböző tájairól származó mesék rövid leírását és elemzését olvashatjuk. A kiválasztott történetek mindegyike a férfi és a nő kapcsolatának szépséges, ugyanakkor gyötrelmekkel teli fejlődését mutatja be a mese-elemek részletes kibontásán keresztül. A korunkra jellemző, szerelemből kötött házasságoknak csupán töredéke éri el azt a magasabb, szellemibb szintet ahová csak hosszú várakozások és küzdelmek árán lehet eljutni. Ennek a folyamatnak a fázisaiba vezeti be az olvasót Massimo Diana az emberi élet legmélyebb igazságait magukba tömörítő népmesék segítségével. Az elemzéseken túl az olvasók közérthető leírást kapnak a pszichológia által feltárt párkapcsolati jelenségekről."

Felnőtté válás a mesékben fülszövege:
"Régi idők emlékét idézi vissza a kandalló körül összegyűlt család képe, a bóbiskoló kutyával és macskával, ahol mindenki a nagypapát vagy a nagymamát hallgatja, ahogy felolvas, vagy csak egyszerűen elmesél egy történetet vagy mesét. Ennek a mesélésnek az volt a célja, hogy köteléket fűzzön a család és annak ősei közé, az egyes emberek és az emberi faj közé, amelybe mindannyian beletartozunk. Végtére is a mesék nem másról szólnak, mint az élet örök és állandóan visszatérő témáiról, amelyek mindenhol és minden időben minden férfira és minden nőre egyaránt érvényesek… A FELNŐTTÉ VÁLÁS A MESÉKBEN arról az útról szól, amelyet minden férfinak és nőnek meg kell tennie, hogy szabad és felelősségtudattal rendelkező felnőtté válhasson. "

A nyereményjáték szabályai:

1. sorsolás
A szerelem a mesékben kötetet azok között sorsoljuk ki,
- akik korábban a közvélemény-kutatás alkalmával felírták e-mail címüket, utólag is köszönet az érdeklődésükért, és azért, hogy kutatásunkat segítették.
- részt vesznek még a sorsolásban feliratkozott, állandó olvasóink, akiknek ezúton is köszönjük a deklarált érdeklődést. Hihetetlenül szívmelengető érzés, amikor egy-egy névvel bővül a lista. Csak egy megjegyzést kérünk, hogy Te is örülnél a nyereménynek.
- A játék végéig, október 16. kedd éjfélig feliratkozott olvasók mind részt vesznek a sorsoláson, így aki már gondolkodott rajta, csak még nem szánta rá magát, ne habozzon! Szintén egy megjegyzésben jelezzétek, hogy részt vesztek a játékban.

2. sorsolás

MINDENKI játszik a másik kötetért, aki szeretne, de nem akar sehova feliratkozni. A játékban részt vesz mindenki, aki egy megjegyzésben megírja, mi az a nevelési hiba, amit mindenképp szeretne elkerülni, ami neki nagyon rosszul esett, vagy ami nagyon nem tetszik neki a környezetében. Ha van gyereked, ha nincs, ha tervezed, ha nem, kérlek, oszd meg velünk egy gondolatodat, élményedet, vagy talán csak egy olyan mondatot, amit szerinted jobb kihagyni. A megjegyzéseket szintén  október 16. kedd éjfélig ehhez a bejegyzéshez.
Feliratkozott olvasók úgy is résztvevői az első körnek, ha csak annyit írnak: játszom. de a második körért ez már nem elég!
(Ha szeretnél inkognitóban maradni, nyugodtan válassz más nevet, mint ahogy ismerünk, vagy maradj névtelen. A kommenteket számozva sorsolunk.)

Bélám, Te is játszhatsz, ha kisorsolunk, neked speciális különdíjat szállítok!

JÁTSSZATOK, NAGYON JÓK A KÖNYVEK!

 

17 megjegyzés:

Ivett írta... [Válasz erre...]

Sziasztok,
1. örülnék a könyvnek, szívesen adnám tovább én is a későbbiekben :)
2. arról írnék, amit én tapasztaltam magamon, magunkon. sajnos édesanyámtól nagy adag önzést láttunk, kaptunk. azt sejtem, hogy neki a gyerekvállalás korai volt, sok olyat kellett feladnia, amit épp csak megkapott és szerette volna élvezni még... így egy kicsit mi (hárman) belerondítottunk az elképzelésekbe, ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy nem volt nála ez tudatos, kiskorából hozott ő is sok sérülést, aminek ez lett az eredménye. én már látom, értem és le kell tenni egy a puttonyt, mielőtt hozzánk is megérkezik a gólya... :)
(ez nem topik-indító, ha vki hasonlót élt meg és beszélne róla, keressen meg, de ne itt lécci - köszi :))

Ivett
(vadi új olvasótok :))

Szofi írta... [Válasz erre...]

Á, szia, jó, hogy itt vagy!

És köszi, hogy megtörted a jeget a hozzászólással!

(Ígérem nem nem fogok mindenkinek egyenként köszöngetni, de mégis egy új olvasó, aki első :))

kerge írta... [Válasz erre...]

2. körös játékos vagyok :)

Én csak azt szeretném elkerülni, hogy a gyerekem kihágásait azzal indokoljam, hogy direkt az én bosszantásomra műveli azokat.

Bélád írta... [Válasz erre...]

Hát örülök,hogy tudtam valamit adni én is. És Isten éltesse a blogot. Szerintem meg tudom milyen állat, illetve nem állat, hanem lény: hableány, vagy valami hasonló a képzelt lények könyvéből, állat-ember fúzió :) És akkor most hogyan tovább, mármint hogyan játszunk, nem értem, most szoptattam, leszívta a babu az agyamat. Mit kell csinálnom? csak mert játszanék, habár nem akarom mások elől elvenni, de nekem már egyik sincs meg, mert a felnőtté válást meg az öregedéseset is elajándékoztam. A szerelmeset meg azt hiszem pont neked. Mondjuk én minden arra érdemes könyvet elajándékozok másnak, ó, hát akkor inkább mégse vegyetek be,vagy vegyük úgy hogy egyből továbbajánbdékoztam valakinek, aki még nem olvasta, ha mégis kisorsolnátok a sorsolóval :)

Bélád írta... [Válasz erre...]

ja, hogy mi az a nevelési hiba, másodszorra megértettem.Nem tudom, de ne egyen a tévé előtt és ne morzsáljon az ágyban, csak ha nagyon éhes, és álmos egyszerre.de úgyse nevelem ezt ki belőlük, se a tévét, se az ágybanevést, mindegy, és általában egyszerre éhesek és álmosak, szóval tárgytalan.

Szofi írta... [Válasz erre...]

Aha, szóval játszol is, meg nem is, ez az ágybanevés irritál is, meg nem is. Értem, egyszerű :)

Szóval úgy gondoltam, hogy játszol mint a többiek, és ha nyersz, neked lehet más a nyereményed, ha akarod.

Egyébként lehet egy rossz, idegesítő mondat, megalázónak tartott mondat vagy bármi, amit szülőktől lehet elszenvedni, vagy bármi amit nevelőként el akarsz kerülni, vagy más szülőben idegesít, hogy mér nem... Érted? :)

(Pl egyszer kezdtem itt a blogon egy sorozatot, Amit nem mondanék a gyerekemnek címmel, mostanában gondolkoztam, hogy felélesztem.)

Bélád írta... [Válasz erre...]

aha, m. illetve értem, de nem jut most eszembe más, mint az ágybanevés :) azt sajnos Apa hozta, őt nevelték, vagy nem nevelték így, így aztán vétójoga van ebben, ezért kétszeresen idegesít a dolog, mert máshonnan jött a rossz minta. a leggyakrabban elhangzó rossz mondat, amit manapság hallok, bár nem nevelési kérdés, hanem nemistudom, de a héten már vagy százszor megfgadtam, hogy az életben nem fogom megkérdezni senkitől, pláne majd nem a lányaimtól, hogy : naa, és jó baba? miért, van rossz baba, aki direkt rossz??

anyuka2 írta... [Válasz erre...]

Jaj, de bonyolult, hova kell feliratkoznom? Vagy elég, ha annyit írok, hogy játszom?
Nevelési hiba? Szerintem az nagyon gáz, ha a szülők a gyereknek/gyerek előtt szidják a másik szülőt (akár jelenlegi, akár ex házastárs).

anyus írta... [Válasz erre...]

Jaj annyira nem akartam első lenni a feliratkozásban h majdnem elfelejtettem...
Egy kezemen meg tudom számolni azokat a dolgokat amiket sztem jól csinálok a gyereknevelésben, az összes többi hiba.

Szofi írta... [Válasz erre...]

Azt elfelejtettem írni, hogy ugyan a kiadó Don Bosco, de a legkevésbé sem kell vallásosnak lenni ahhoz, hogy a könyv érdekeljen. Pontosabban, nincs köze hozzá.

lotte írta... [Válasz erre...]

Csak úgy, játékon kívül mondom, hogy nem szeretném kimondani a következő mondatot vasárnap délelőtt a szobájukból előszédelgő nagy gyerekeimnek a szombat esti buli után: "Aki legény éjjel, legyen nappal is." Hihhetetlenül bosszantó!

inga írta... [Válasz erre...]

szuper könyvek!
jövök, olvasó vagyok :)
az egyik legnagyobb hiba szerintem a beskatulyázás

inga írta... [Válasz erre...]

Boldog Blogszzülinapot!
elolvastam a hozzászólásokat is, anyus 2.-jával maximálisan egyetértek:()

Névtelen írta... [Válasz erre...]

Sziasztok!

A nevelési hibák tárháza olyan gazdag, hirtelen nem is tudom, mit rántsak elő.
Eldöntöttem, bár még nem tudom, vajon milyen lesz a gyakorlatban, hogy nem fogok a gyerekemmel otthon rendszeresen tanulni. Iskolás gyerekes anyukák ne hörögjetek! :)
Azért higyjétek el, rémes az, amikor az ember nem képes egyedül tanulni. Nyomasztóak a nyári közös matekozások, hogy az ember ne épüljön le teljesen. Horror, horror, horror. Inkább essen pofára, hozzon haza egyest, égjen le az osztály előtt. (Jómagam csak ez utóbbiak után éreztem rá, hogy a tanulás olyasmi, amire az ember egyedül vállalkozik.)

Réka

inga írta... [Válasz erre...]

Réka, az oké, hogy Neked nem volt szükséged a közös tanulásra, de lehet, hogy a gyerekednek épp az tesz majd jót :)

anyus írta... [Válasz erre...]

Sosem gondoltam úgy az együtt tanulásra mint nevelési hibára, inkább azt hittem felesleges macera, mivel én stréber eminens voltam és sosem tanultak velem. Aztán lettek iskolás fiaim akik nem tanultak maguktól...
Most már úgy látom, a szorgalmas kislányokat leszámítva érdemes együtt tanulni legalább az elsősökkel és az ötödikesekkel, amíg megtanulnak tanulni, illetve ötödikben hozzászoknak a megugrott követelményekhez.

mis disz írta... [Válasz erre...]

Én lusta kislány voltam-és nem is volt divat nálunk az eggyüt tanulás-meg is látszik!!!!
A kis fiamnál okosabb leszek.-remélem

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...