2012. október 14., vasárnap

Ki vagy-vagy a szüléskor?

Szerző: Onleány

Túlhordás vagy korábban a terminusnál?
Az első két esetben (fiúk) markánsan hamarabb (nem szeretek késlekedni), a kislánynál normál ütemben. Jobb volt rövidebben. (Lotte) 
Nem vagyok túl sietős semmiben, nálam alapból legalább 41 hét a terhesség, ha a dokik hagyják. Én magam is két héttel tovább maradtam anno. (Szofi)
Hamarabb, kivéve amikor később.  Nehogy már valami kiszámítható legyen az életemben! (Fakirma)

Magától vagy rásegítve?
Az elsőnél egy kis gyorsító koktélt kaptam, a többi jött magától. (Lotte)
Sajnos a dokik nem ismernek ilyen jól, és nem is hisznek nekem. Az orrom alá dugják a statisztikát, és kiírt időpont után már nem hagynak békén. Elsőre úgy ahogy voltam, elkaptak, és megszülették velem szegény riadt kis totál magzatmázas Bú lányomat. De azért kikupálódott, nem kell aggódni. Másodjára rásegítés nélkül sokkal kisebb fájdalommal, sokkal könnyebb volt. (Szofi)
Önként és dalolva. (Fakirma)


Epidurálással vagy nekidurálással?
Eszembe sem jutott az epidurálás, de azt hiszem féltem is volna attól, hogy a gerincembe döfnek. (Lotte)
Én nem féltem, azt sem tudtam, mi az, hála a "gondos" dokimnak. Akkor jött, amikor már tök mindegy volt. Jobb természetesen, ha megadatik. Lásd fent. (Szofi)
Mind a négyszer óbégattam az érzéstelenítő után, mind a négyszer körberöhögtek. (Fakirma)

Rapid gyorsaságú szülés vagy hosszadalmas vajúdás?
Tulajdonképp ment minden, mint a karikacsapás. Mindig későbbre saccolta a babát az orvosom, mint ahogy megszületett. Szerencsére, mert az általa saccolt ideig nem tudom, hogy bírtam volna ki. (Lotte)
Hál'Istennek, ha már elkezdem, gyorsan a végére járok, vagyis szülök. (Szofi)
Napokig vajúdok, de mint mindenhonnan, hajlamos vagyok a szülőszobáról is elkésni. (Fakirma)

Járkálva vajúdás vagy fekve pihegés? 
Eldőltem, járkálni csak a második szülésnél kellett, egy rusnya rota vírus miatt, ami a szüléssel párhuzamosan zajlott bennem. Nem kívánom senkinek. (Lotte)
Az ágyhoz szögezés merő szadizmus. Aki nem hiszi, legyen vesegörcse vigyázzállásban. Az elsőnél lógott rólam valami kütyü, egyméteres madzagon. Egy gép, amire nem figyelt senki. Olyan ideges voltam, hogy sírni tudtam volna. Hiszek a gravitációban, és a testem is. Kilométerekre nem volt szükségem, de szabadságra igen. A labda viszont király, próbáljátok ki! (Szofi)
Jobb szeretek ágyban dögledezni, de mindig cseszegetnek, hogy mozogjak. (Fakirma)

Nappal vagy éjszaka?
Nálam teljesen éjszakai, télies, álomszerű műfaj a szülés. El se tudom képzelni, milyen lehet nyáron, napsütésben... (Lotte)
Mindig úgy képzeltem, hogy éjszaka, álmomból ébredve, férjet riadtan ébresztgetve kezdődik majd. Ehhez képest a legkispolgáribb ebédidőben születtek. (Szofi)
Mindig rettegtem, hogy nem aludhatom ki magamat és éjszaka fogok szülni, ilyen szörnyűség sosem esett meg velem. Kisszendvics kivételével  (őt délelőtt szültem) mindegyik gyerek a délutáni szieszta után bújt ki estefelé, és rajtam kívül senki sem szült a szülészeten. (Fakirma)


Apával vagy nélküle?
Apás szülések, az idézett második alkalmat leszámítva, ugyanis akkor a vírus nem engedte a jelenlétét. Anyukám vágta a köldökzsinórt helyette. (Lotte)
Ott van, és learatja a babérokat. Nem igazság. De az jó, hogy nem egyedül vágok neki, biztonságérzetet ad. (Szofi)
Naná, hogy apával, lássa csak a disznó, hogy a kilenc hónappal ezelőtti röpke gyönyöréért mekkorát szívok. (Fakirma)

Csendben vagy kiáltozva?
Sose volt erőm kiáltozni,legfeljebb halkan nyögni, és csodálkozva hallgattam mások sikítását. (Lotte)
Egy régi nevelési szövegben olvastam, hogy a gyerek nagyon kíváncsi a szülésre, erre az apja azt mondja neki, majd inkább elviszi egy láblevágásra, ott is ugyanúgy ordítanak, de legalább férfiak közt maradnak :)  Szerintem habitus kérdése, vannak pl. az ordítozós teniszezők... Én nem ordítok, nem teniszezem. (Szofi)
Jajveszékelős vagyok. A legrosszabb fajtából való. Sajnos néha már én se tudom komolyan venni a szenvedésem és elröhögöm magamat. (Fakirma)

A végén sírva vagy nevetve?
Hatalmas hálával a szívemben. (Lotte)
Megkönnyebbülve. Kipróbálnám a sírós boldogságot is a szülőszobán, de a filmszerűség ebben sem akar sikerülni. Most majd sminkelve megyek, hátha...:) (Szofi)
Ha minden simán megy, akkor a világ egyik legviccesebb dolga gyereket szülni.És hát tényleg elég röhejesen nézünk ki mindannyian, amikor végre ott nyekereg a hasamon a baba. (Fakirma)

6 megjegyzés:

Névtelen írta... [Válasz erre...]

Ez olyan téma a nőknél, mint a férfiaknál a katonaság (volt).

Szofi írta... [Válasz erre...]

Igen, tényleg. Olyan beavatásféle.

ilka a nap írta... [Válasz erre...]

Inkább a végtelen sztorizgatás, nem?

Szofi írta... [Válasz erre...]

Hát persze, de az ennek a folyománya.

Névtelen írta... [Válasz erre...]


Mindig is éjszaka szerettem volna szülni. A harmadikkal sikerült is. Tényleg érdemes kipróbálni, milyen az éjszakai száguldás egy szirénázó mentővel a kihalt Üllői úton. Olyan hangulatos volt :)

Réka

Névtelen írta... [Válasz erre...]

Szüksége van sürgősségi kölcsönre adóssága törlesztéséhez, vagy tőkekölcsönre, hogy javítsa vállalkozását? Visszautasították Önt a bankok és más pénzügyi ügynökségek? Hitelkonszolidációra vagy jelzáloghitelre van szüksége? Ne keressen tovább, mert azért vagyunk itt, hogy minden pénzügyi problémáját magunk mögött hagyjuk. Lépjen kapcsolatba velünk e-mailben: {pedrosalvador346@gmail.com} Hiteleket kínálunk az érdeklődőknek ésszerű, 2%-os kamattal. A tartomány 5000,00 eurótól 100 000 000 euróig terjed.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...