2014. április 1., kedd

A kilencedik hónap örömei

Szerző: Lotte   

Az utolsó kanyarban
A várandóság hosszútávfutásának utolsó kanyarjába érve megpróbálom összeszedni a kilencedik hónap örömeit. Az időszak nyűgjeiről ugyan kézenfekvőbb lenne beszélni, de a célszalag mögött váró – végre lassacskán kézbe fogható – kisbaba mégiscsak olyan jutalom, ami miatt érdemes vidámabb fénytörésbe helyezni ezt a lassan múló időszakot.

Először is jó érzés megveregetni vállunkat, hogy idáig eljutottunk. Bravó!
 
Aztán létezik egy bók, ami muzsika a gigantikus hasat növesztett kismamák fülének: „Hátulról meg sem mondanám, hogy mindjárt szülni fogsz!” Ebből is látszik, hogy minden milyen relatív, nem kell ahhoz „állati jól kinézni”, hogy örülhessünk - ne fukarkodjunk hát az elsimeréssel!

Micsoda jutalom tud lenni egy éjszaka, amikor elkerülnek a szorongató álmok, a jósló fájások és „csak” ötször kell kimenni pisilni: mintha újjászületne az ember!

Megható a testvérek puszi-özöne, amivel a hasunkat elárasztják, szemükben az önfeledt várakozás izgalmával – pláne, ha a cuppantások elkerülik az érzékeny köldöktájékot…

Ne feledkezzünk el egy jelentéktelennek tűnő apróságról, aminek elvégzése a kismamák egyik extrém sportteljesítménye ebben az időszakban. Ez pedig nem más, mint a lábkörmök levágása – ha még a kisujjat is sikerül elérni, az már tényleg bravúros teljesítmény!

És egy illatos, meleg fürdő? Mikor élvezhetjük az Arkhimédesz által leírt csodálatos törvényszerűség áldásait, s végre háton(!) fekve, könnyűnek érezhetjük ólomsúlyos testünket néhány önfeledt percig? Aki átélte, tudja, miről beszélek - csak kiszállni ne kellene...

Milyen jólesik a család önzetlen segítsége, ahogy (szinte) maguktól – látva ügyetlen pingvinmozgásunkat - fokozatosan leveszik a terheket az egyre terhesebb kismama válláról, s elviselik még azt is, hogy a rendezői székből instruáljuk őket, mit kell csinálni a gyerekekkel, a kertben, a lakásban… Köszönet érte!

Összességében ekkorra a dolgok átértékelődnek – már kevéssé érdekeli az embert a sarokban megbúvó pókháló, vagy a szanaszét hagyott játékok – csak a baba egészségben megszülessen…
 
Minden hasonló cipőben járó anyukának örömteli hajrázást és boldog célbaérést kívánunk!

 

 

0 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...