2014. március 29., szombat

A pszichológus kérdez: Neurotikus tünet-e az iskolatáska használata?

Szerző: Fakirma

Milyen megküzdési stratégiát mobilizál a pszichológus, amikor rájön, hogy fia három napja a bátyja tornazsákjával jár iskolába?  A tornazsák az iskolatáska szerepét tölti be, ami rejtélyes körülmények között tűnt el feltételezhetően a hét elején. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a  mindezért kilátásba helyezett seggbe rúgás a SEMMIÉRT lenne büntetés, hiszen a táska már ócska volt, és csak olyan taneszközöket tartalmazott, melyek tök feleslegesek a hetedik osztályos követelmények sikeres abszolválásához. 




a) Seggbe rúgja a fiát a SEMMIÉRT.
b) Seggbe rúgja a röhögéstől fetrengő férjét, aki szem-és fültanúja az eseményeknek.
c) Elgondolkodik a régi korokban jól bevált nevelőnői rendszer létjogosultságán. Egy dadát szívfájdalom nélkül ki lehet rúgni, egy gyereket csak hosszas megfontolás után.
d) Hosszasan megfontol.
e) A tornazsákjától megfosztott bátyónak vesz egy újat, és aggódik nagyfia életképessége miatt. Saját életképességének köszönhetően nem érdeklődik kisfia tornazsákjának feltételezhető tartózkodási helye iránt.
f) Bemegy az iskolába táskát kutatni, hogy ezen a héten is közröhej tárgyává tegye magát a gimnázium diáksága, illetve teljes személyzete előtt.
g) Soha többet nem megy be az iskolába, ellenben megszakítja a kapcsolatot az osztályfőnökkel, aki a múlt héten kérte meg őt, hogy minden reggel ellenőrizze Szendvicsgyereke iskolai felszerelését trehányságának kiküszöbölése érdekében.
h) Az anyai inkompetencia-érzés aggasztó tüneteit szezonális depressziójának tulajdonítja, s fia baszkurálása helyett megemeli saját antidepresszáns adagját.


2 megjegyzés:

Csaba írta... [Válasz erre...]

21. század: 1 db tablet, 1 db füzet (kapcsos A/4-es, cserélhető lapokkal: vonalas, négyzetrácsos, sima), 3 db toll, 2 db rotringceruza, 1 db vonalzó-szögmérő, 1 db radír, 1 db számológép, diákigazolvány+bérlet, pénztárca+pénz, lakáskulcs.

Vagy Rózsika még mindig Mária Terézia világába képzeli magát?

FiloSzofi írta... [Válasz erre...]

Nem tudom, Irma hogy viselné hetente egy tablet pótlását. Szerintem inkább vesz egy-két tankönyvet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...