2013. szeptember 3., kedd

Reggeli töprengés

Szerző: Fakirma

Robert Doisneau
Ember szerint álomvilágban élek. A felszínes ítélkezés miatt rendszeresen megsértődöm. Ma azonban reggel hat és hét óra között beláttam, hogy igaza van: hétköznapi valóságunknak valóban nincs sok köze a realitáshoz. 
Önmagában abszurd érzés ezt a korai napszakot éber állapotban tölteni, az már csak hab a tortán, ha ezt a röpke órát hülye kérdések megválaszolásával múlathatja az ember. Ha ügyes vagyok, év végére megtalálom mindegyikre a hozzá méltó idióta választ. 
Ha érdekel, milyen megoldandó problémákkal nézz szembe iskolakezdés környékén egy jobb sorsra érdemes csipás szemű anya, lapozz!:






Miért melegítetted forróra a kakaómat?
Mikorra rakod be a ceruzáimat a tolltartómba?
Aláírtad már  azt a papírt, amit most nem tudok, hogy hol van, de ma muszáj bevinni az ofőnek, mert az évzáró volt a leadási határideje?
Ki látta a tornazsákomat, amit tök rendesen a kutyafekhely mellé tettem a földre júniusban?
Hol vannak a hosszú nadrágjaim?
Hol vannak azok a hosszú nadrágjaim, amiket nem híztam ki a nyáron?
És miért nincsenek? 
Ugye nem tettél majonézt az uzsonnámba?
Ugye tettél majonézt az uzsonnámba?
Hol van a vasalt ingem?
Hol van a vasaló?
Ki megy el este az ovis szülőire?
Miért pont én?
Miért nem szabad lakkozott körömmel óvodába menni?
Ki használta el a körömlakk lemosót?
Miért nem lehet kapni hellokittys euritmia cipőt?
Késésben vagyok, ugye eldobsz autóval a gimibe?
Tényleg már csak 180 nap van hátra az iskolából?

No és

Mit érdemel az a bűnös, aki vekerdysta szellemben neveli a családját?




9 megjegyzés:

anyus írta... [Válasz erre...]

Azért különböztessük meg az igazi vekerdystákat és azokat akik csak lusták mint te, vagy reménytelenül következetlenek mint én :D

Wattacukor írta... [Válasz erre...]

Hihiiiii!!! Most vált világossá számomra, hogy tanévkezdéskor egy hét alatt képesek annyi hülye kérdést produkálni reggelente, amennyit egész nyáron. :D Nyaralni, táboroztatni nem volt mód, augusztus közepére teljes leépülésben volt részem, amikor is kaptam két hét gyerekmentes szünetet. Még jó, hogy ezek után a reggeli felemelő társalgások után du négyig mentesülünk! :D :p

Szofi írta... [Válasz erre...]


Álomvilágban élni = a világ érdekesebb, kedvesebb részét szem előtt tartani?

Névtelen írta... [Válasz erre...]


Ha pedig elfáradnátok az érdekes kérdéseken való töprengésen, éjszaka lehet tankönyveket fóliázgatni. Megyek is :)


Réka

Fakirma írta... [Válasz erre...]

Wattacukor, te igazi mázlista! Ezek szerint a Te gyerekeidet benntartják négyig?!!! Az enyémeket még az iskolából is hazazavarják, a törvényekre meg fittyet hánynak. A gyerekmentes feltöltődéssel nekem mindig az a gondom, hogy gyorsan elszokom a hétköznapoktól, és sokkos állapotba kerülök, amikor visszakapom a csapatot.
Anyus, ne szemétkedj velem. Tegnap elmentem az ovis szülőire (oké, fél órát késtem), s kiderült, hogy az ovi házirendjének minden egyes pontját nap mint nap lábbal tiporjuk. Igazi outsidernek éreztem magam. Már egy tisztességes vekerdysta se lesz belőlem.
Igen Szofi, szerintem igazad van. Amikor Ember jön ezzel az Álomvilágban élsz, Cucó -szöveggel, mindig azt üvöltöm vissza, hogy igen, basszus,ott élek, és csakis azért mentem hozzád feleségül, hogy ne kelljen törődnöm a valósággal.

Fakirma írta... [Válasz erre...]

Réka, ne frusztrálj, még mindig nem kötöttem be egyetlen tankönyvet/füzetet sem. De ma összekaptam magam, és szereztem celluxot! (A fóliázáshoz nem nagyon értek, én a konzervatív módszerek híve vagyok).

Névtelen írta... [Válasz erre...]


Igazad van Fakirma, most már ne is fogjál bele, nekem is kár volt. Csak azért szántam rá magam, mert a tartós könyvek esetében, az elsősöknél ez külön kérés volt. De átkozom. Vacak buborékok lettek a fólia alatt (gyömöszköltem őket, tűvel is pukkasztgattam). Micsoda egy új őrület.

Réka

szofi írta... [Válasz erre...]

Na, te szegény,némiképp bűnösnek érzem magam ebben a kálváriádban, nem hangsúlyoztam eléggé, hogy engem is mennyire megviselt eddig az egy darab üzenő füzet befóliázása. De gondoltam, én voltam béna, meg amúgy is hajal volt...

Fakirma írta... [Válasz erre...]

Azt hittem, hogy csak én bénázom ezzel a szuperkönnyen használható ragasztócsíkos-öntapadós fóliával. Höhö, most már jobb érzés lesz hétvégén nekiveselkedni!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...