2013. szeptember 10., kedd

Nemtelenkedés

Szerző: Lotte 
 
"Gyermeke született egy transzszexuális férfinak Berlinben." - adta hírül az MTI tegnap. Német lapjelentések szerint ugyanis még áprilisban "egy női testben élő férfi - férfi önazonossággal rendelkező és férfiként nyilvántartott, biológiailag nőnek számító személy - egy egészséges gyermeknek adott életet otthonszüléssel Berlinben".  
A Bild című lap szerint a nő, aki közben férfi azért választotta az otthonszülést, mert a kórházi szülés esetén kötelező megadni az anya nevét, ezt pedig el akarta kerülni. Ennek alapján a gyermeknek hivatalosan csak apja van. A Der Spiegel szerint a transzszexuális férfi kisfiút szült, aki mesterséges megtermékenyítéssel, spermadonor révén fogant.
Ez az első transzszexuális szülés Németországban, hamarosan azonban mindennapossá válhatnak a „terhes férfiak" - emelte ki Andrea Budzinski, a transzidentitási és interszexualitási társaság elnöke a dpa hírügynökségnek nyilatkozva.
Az alkotmánybíróság egy 2011-es döntése alapján ugyanis nem kell műtéti úton megváltoztatnia a nemét annak, aki jogilag nemet akar váltani, és lesznek olyan nőnek született transzszexuálisok is, akik ugyan elvégeztetnek nemátalakító műtétet, de nem távolíttatják el a méhüket és így szülőképesek maradnak - tette hozzá.
A mozgalmárok örülnek, mert elhiszik, hogy sikerült túljárniuk a teremtés, vagy ha úgy jobban tetszik, a természet eszén. Oké, de vajon mi lesz azzal a kisfiúval, aki anyák napján majd bánatosan közli az oviban, hogy neki nincs és nem is volt soha anyukája? Milyen sors vár rá, ha úgy nő fel, hogy az apja/anyja azt se tudja fiú-e vagy lány? Kinek jó az, ha ilyen anyátlan-apátlan jövője lesz a következő generációknak? S ha valaki nőként férfinak érzi magát, nem kellene férfiként is viselkedjen, és vállalni azzal járó korlátait?
És ha teszem azt, valaki holnap arra ébred, hogy ugyan most 45 éves, de mégis, lelkében 8 éves gyereknek érzi magát? Majd követeli, hogy mostantól tartsák el, hisz kiskorú, ja és szeretne beülni a 3.c-be a harmadik padba? Akkor majd a jogvédő szakállas nénik megcsóválják a  fejüket és bólogatnak, csak tessék, ha úgy érzi, hát úgy érzi - joga van hozzá és a gyerekeket is szereti. Vagy csak szexuálisan lehet másnak lenni? Jogok csorbulását szimatolom!
Az egyre nagyobb számban felbukkanó abszurd esetek a bizarr lehetőségek legalizációjának széles spektrumát rejtik magukban. Tényleg végképp feladjuk józan eszünket?

 

3 megjegyzés:

Névtelen írta... [Válasz erre...]

És a hasonszőrűek, majd az Olimpián is más nem versenyében mérik meg magukat??

Névtelen írta... [Válasz erre...]

és klotyóra hova mennek?

Gabi

Szofi írta... [Válasz erre...]

Lánczinak mostanában nagyon súlyos odavetett utolsó mondatai vannak a HV utolsó oldalas cikkeiben. A mostani épp idevág. Az emberi természet elfogadásáról, vagy genetikai megváltoztatásáról a politikai veszélytelenség érdekében.

Az nincs benne, hogy mi a tétje, ha az utóbbival csak a világ egyik felén kísérleteznek. (A másik fele hamm, bekapja.)
De azért lassan a testtel, Lánczi nem állít, csak bedob egy felvetést. Na, ez úgy értelmes, ha olvastátok, bocs.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...