2013. május 11., szombat

Költözés - van különbség

Szerző: FiloSzofi

Aki követte a korábbi beszélgetéseket itt a blogon, az tudja, hogy elköltöztünk. Vagyis, az ige folyamatos alakját használni helyesebb, költözünk. A régi házba ha érkezett új lakó, az költöztetőautóval, EU konform, mosolygós szállítómunkásokkal, egyendobozokkal, plusz néhány jólápolt szobanövénnyel érkezett.  Na, mi nem így költöztünk.
Talán Hrabal meséli - de javítsatok ki, ha rosszul emlékszem -, hogy egy nagybátyja ha teleélt egy műtermet, akkor lezárta, és bérelt egy másikat, ilyenformán a város különböző pontjain voltak telezsúfolt helyiségei. Még szerencse, hogy nekünk erre nincs pénzünk, mert a hajlamot abszolút érzem hozzá.
A tágas, új helyünket már elöntöttük a bigyóinkkkal, de feleakkora régi lakás még mindig tele van életünk sittjével. A fizika törvényei csak papíron kérlelhetetlenek.

Ízelítőül a magazinok gyerekoldaláról ismert játékkal kedveskednék nektek: Két képet mutatok, keressétek a különbséget!
(Az apróságokkal, illetve a kicsit eltérő fényképezési szögből adódó különbségekkel nem kell törődni. Csak a lényeget!)




A helyes megfejtők jöhetnek takarítani  :-)

20 megjegyzés:

anyus írta... [Válasz erre...]

Úgy tűnik, a gyerek befért az új lakásba.

Szofi írta... [Válasz erre...]

Őőő, ez itt a régi lakás.

anyus írta... [Válasz erre...]

Igen, azért írtam. Úgy látom a második képen már nincs ott a gyerek. Tehát őt átvittétek.

Szofi írta... [Válasz erre...]

Őőőő,Te mit látsz gyereknek a képeken?

anyus írta... [Válasz erre...]

Hát, van az ágyon egy játékbaba, mellette meg egy igazi, nem? És mintha az előbb a másik kép lett volna elöl... Szóval nekem az tűnt különbségnek h a másodikon már nincs ott a bébi.

Szofi írta... [Válasz erre...]

Játékbaba nincs.

lotte írta... [Válasz erre...]

Nem szóltál, hogy ikreid születtek! Eddig hol dugdostad a másik babát?

Bélád, azaz Katica, azaz én írta... [Válasz erre...]

:) erről jut eszembe, már régóta akartam írni, de most már tényleg, követelek egy normális képet Kistesóról! mert az oké, hogy valahol nagyon el tudom képztelni, de azért most már el tudnám képzelni, hogy lássam is :)

Bélád, azaz Katica, azaz én írta... [Válasz erre...]

...meg a Majom nem ül már a széken, ha ő a munkafelügyelő, akkor ő már átment amoda. amúgy van néhány tárgy, ami két éve, mikor voltam nálatok, szerintem ugyanott volt, ahol most :)

Szofi írta... [Válasz erre...]

Hát, az lehet, abban a lakásban erre elég nagy esélye volt egy tárgynak :)

Kistesó egyébként most tisztára a kisbaba Bú,csak nagyobb, de amikor megszületett, kiköpött Fí volt. Na érted! Az igény egyébként jogos.

Amúgy a játékbaba az én gyerekem, a gyerek gyerek pedig vendég. Utolsó leheletünkig fogadunk vendégeket, főleg ebből az igénytelen korosztályból :)

Névtelen írta... [Válasz erre...]

Akkor, jöttök takarítani?

Bélád, azaz Katica, azaz én írta... [Válasz erre...]

na ezen most végül elszomorodtam. igaziból most esett le, hogy én már soha többet nem fogok odamenni hozzátok vendégségbe, hanem már majd csak amoda. szerettem nálatok lenni. mondjuk biztos nagyon jó lesz az új is, nem is azért. csak ez itt akkor most az én privát búcsúm helye, a régi lakásotoktól.most esett le, hogy már nem oda kell majd képzeljelek benneteket, ha odagondolok. hiányozni fog. meg hát az Abigél! mi lesz vele, viszitek?

Szofi írta... [Válasz erre...]

Na, most ebbe ne menjünk bele, mert kezdhetem elölről a gyászmunkát!
Van ez a csilivili új lakás, de a lelkem még a kis szutykosban van...Talán majd ha ezt is lelakjuk egy kicsit...

Fakirma írta... [Válasz erre...]

SZofi, basszus, nekem nem tűnt fel, hogy ez a RÉGI lakás, azt hittem már az ÚJ is így néz ki. Megállapítottam, hogy nocsak, a gyerekágyat már megint sikerült felelőtlen módon az ablak elé ugródeszkának állítanotok!

szofi írta... [Válasz erre...]

Nyugi, már az új is így néz ki. Tegnap öten hordták át a vackainkat, eredmény: mindkét lakás vállalhatatlan állapotban van.

Fakirma írta... [Válasz erre...]

De ugye a gyerekágyat nem az ablak elé rakjátok? És nem is a remek asztalosmesteretek által készített polcok alá?

Bélád, azaz Katica, azaz én írta... [Válasz erre...]

nyugi, hamar meglesznek a kontans koszfoltok, és otthonos lesz az új is. már a miénkről se mondaná meg senki, hogy tavaly ilyenkor volt kifestve :) két hétig óvakodtunk, hogy jajj, ki ne froccsenjen a kakaó megint, meg a sütésnél a falra a zsír, pedig előtte zsírkrétával lehetett ugyanoda firkálni simán. aztán egyszer zorka szétkent egy fél bödön mézet az saroktólé sarokig, utána végre otthonos lett minden, igaz "agyrémet kaptam" tőle azonnal(ahogy zénó mondta)de utána végre nem volt már idegen és csillivilli, végre lehetett disznózni otthonosan!

Szofi írta... [Válasz erre...]

Mi sem léphetünk kétszer ugyanabba a folyóba, legfeljebb ugyanazzal a lábbal, szóval ugyanaz nem lesz, de majd figyelek, hova nem engeded a gyerekeidet, ha nálunk jártok, és majd korrigálok.

Szofi írta... [Válasz erre...]

Na, erről a lakásról is kezd lekopni a smink! Viszont először a drága dolgait ereszti el, úgy mint nem folyik a víz, nincs áram a csillárban, esik szét a mosogató...De amin röhögnöm kellett, a wc ajtó pont úgy kezd nem záródni, mint az előző helyen. Már látom, ahogy minden fennhéjázása ellenére akasztót fúrunk az ajtófélfába.

Szofi írta... [Válasz erre...]

Még gondolkozom egy zsibvásáron is: sosem használt epiláló szett, cumisüveg-melegítő stb.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...