2012. április 14., szombat

Anyaszomorító játékok

Szerző: Fakirma

Íme, egy csokorra való azokból a játékokból, amelyek a gyerekeket elbűvölik, de szerintem perverz disznók találták fel őket a gyanútlan szülők életének megkeserítése céljából .
1. Buborékfújó
Még nem találkoztam olyan gyerekkel, aki ne lett volna képes egy földön fetrengős hisztirohamot levágni a játékboltban egy ilyen csoda  megkaparintása érdekében. Ha egyet veszel belőle, biztos a hajbakapás azon, hogy ki fújja, és ki kapkodja, ha a megvásárolt darabok száma egyenlő a gyermekeid számával, az összesből neked kell buborékokat elővarázsolni. A történet vége mindig azonos: kiborul az összes trutyi, te képtelen vagy reprodukálni a megfelelő mosogatószer-koncentrátumot a buborékokhoz,  te az elázott könyvtári könyvek miatt, a gyerekek a béna buborékaid miatt üvöltenek.


2. Csúszda-paradicsom
Minden kétéves meg akarja mászni, de képtelen egyedül feljutni a tetejére. Minden kétéves le akar csúszni rajta, de gyáva hozzá. Naponta teszed magad közröhej tárgyává, ahogy égnek meredő fenékkel egyensúlyozol a hónod alatt egy totyogóval, majd bepréseled magad a cikisen szűk csúszdába.


3. Műanyag hercegnők
Lányos anyák figyelmébe  ajánlom a gumi hercegnő sorozatot. A specialitásuk az, hogy önként és dalolva hullatják le fejüket, még csak egy agresszív fiútestvér se kell hozzá, aki guillotine-os játékkal csökkenti feszültségeit. Nekünk Hamupipőkén kívül van fejetlen Békakirálykisasszonyunk és Csipkerózsikánk.  Hófehérke, köszöni szépen, jól van.


4. Playmobil gyűjtemény
Mi elkövettük azt a hibát, hogy egy egész házat vettünk belőle teljes felszereléssel. Azt hiszem, egyetlen játék se tartalmaz ennyi funkciótlan bizbaszt: van 6 darabos evőeszközkészletünk, megszámlálhatatlan műanyag cserepes virágunk (szétszedhető levelekkel és virágokkal), kardjaink, ékszereink és parfümkészletünk (mind nagyjából 2-5mm-es kivitelben). Ráadásul minden bútordarab sok apró alkotóelemből áll. Például a zuhanyt öt részből kell összerakni, mindig elvesznek a darabok, így az egész mesebirodalom egy funkciótlan, lepukkant nyomortanya érzését kelti.

 5. Torpedó társasjáték
Anyus blogján leltem erre a csodára, de nálunk is megfordult ez a teljesen felesleges, ám az apró elszórható alkatrészek miatt sok kellemetlenséget okozó játék. Hol vannak már a régi szép idők, amikor nyelvtan órán a pad alatt torpedóztunk kockás papíron?

6. Monopoly társasjáték
Ez az a játék, amit soha nem fogok megbocsájtani a világnak: reménytelenül hosszú, unalmas, átláthatatlan és mindig verekedéssel ér véget:


7. Anna, Peti, Gergő sorozat
Bocsánat a rajongóktól, az álomcsaláddal kapcsolatos ellenérzéseimről már írtam egy szösszenetet, de indulataim levezetéséhez ez kevésnek bizonyult, továbbra sem tudok napirendre térni az önmutogató szappanopera felett. Ma elhatároztam, hogy mielőtt Kisfarkas-Ojót is hatalmába keríti az annapeti-mámor, eldugom az egész sorozatot a padlásra.


8. Én kicsi pónim
Tudtátok, hogy ezek az irritáló, méregdrága gusztustalanságok nem csak a közízlést rombolják, de a mesében ellenséges, sunyi, rosszindulatú rajzfilmfigurák? Erre ma döbbentem rá, amikor Királykisasszony mellé leültem tévét nézni. A pónik azon versengtek, hogy ki a gyorsabb, s a győzelem érdekében csaltak, verekedtek és gyűlölködtek. A végén persze jól megszívták, de ez a lényegen mit sem változtat.


Már alig várom a hétfői napot, amikor a tavaszi szünet után Királykisasszony visszatérhet a Waldorf oviba a kavicsok és gesztenyék közé, és végre felszabadulhat az itthon rázúduló káros hatások alól!




14 megjegyzés:

agyrágóbogár írta... [Válasz erre...]

jaj a buborék fúvó nem lehet ebben a listában!!! :D

Eddig a legjobb helyettesítő lötty amit találtam az a mosogatószer. Úgy ahogy van a flakonból. A kicsi szerkentyűk helyett igen jól lehet játszani felcsavart papírral, mikor kezd elázni akkor a legjobb.

anyus írta... [Válasz erre...]

1. WU2 :D
2. Simán beleférek a csúszdákba, bibibííí :)
4. Két hatalmas dobozzal kaptunk a már említett skizofrén szomszédtól amikor épp cuki volt. Évente kétszer hatalmasat játszanak vele, egyébként a gardróbban tárolom.
6. "Reménytelenül hosszú, unalmas, átláthatatlan és mindig verekedéssel ér véget" - remekül összefoglaltad csaknem az összes társasjáték lényegét :)
7. A "négyek" idejében még nem volt, valahogy felnőttek nélküle, de a ded nagyon szereti, és én is szívesebben nézegetem, mint a legtöbb, émelygősen giccses babakönyvet.

Fakirma írta... [Válasz erre...]

No tessék, és én még egy kis együttérzésre számítottam!:)
Azt hiszem, ezentúl gyerek helyett Anyust viszem a játszótérre (remélem, fel tudsz mászni azon az izén), Agyrágóbogárnak pedig megajánlom a fő-fő udvari mókamester címet!

anyus írta... [Válasz erre...]

Játszótér-iszonyom van.
De kalandpályára vagy aquaparkba vihetsz! :)

Fakirma írta... [Válasz erre...]

Az aquaparkban az én seggem is befér a csúszdába! Az én játszótér iszonyom kiterjed a kalandpályákra is. De majd csak megtaláljuk a közös nevezőt!:)

Névtelen írta... [Válasz erre...]

Nálunk a nagyobbaknál már lecsengett az Annapetigergő korszak, olyan ez, mint az első trimeszterben a hányinger, minden gyerekkel túl kell jutni rajta.
A csúszdázás, hintázás, mászókázás a fő szenvedélyem, csak arra várok, hogy a tekintélyesebb felnőttek távozzanak.
Szerintem a babaház amúgy a gyerekeknek nagy öröm. Nekünk fa lesz, a lakókon (picurka waldorf babák) éjjelente dolgozok.
Most, hogy Fakirma így befeketítette a pónikat, különösen fújok rájuk. Eddig azt hittem, "csak" giccsesek. (Remélem nincsenek itt póni rajongók.)
Amúgy ajánlanám még a listára a reklám céllal osztogatott rúdra erősíthető lufikat. Garantált a veszekedés és legkésőbb estére szétdurran, iszonyú dráma nálunk.

Réka

Szofi írta... [Válasz erre...]

Szerintem te jártál jól, már ami a lufikat illeti. Nálunk csak annyira népszerűek, hogy tilos kidobni, de annyira nem harcolnak érte, hogy ki is durranjon.
Így aztán az amúgy is szűkös és meglehetősen túlzsúfolt lakásunk állandó tárgyi kiegészítői a lassan szottyadó gusztustalan, hajszálgyűjtő rémségek.

anyus írta... [Válasz erre...]

A pálcikás lufi nem durran ki. A pálcikás lufi harc közben letekeredik a pálcikáról és leereszt, és soha többé nem tudod úgy visszatekerni h rajtamaradjon. A pálcika viszont eltörik és úgy már nem jó, ezért a tesóé kell, amelyik még egyben van, és egyébként is miatta tört el az övé...

Szofi írta... [Válasz erre...]

Igen, így pontos! De a törött pálcát sem szabad ám kidobni...

Fakirma írta... [Válasz erre...]

Meggyőztél Réka, annapetiergőt hősiesen tűröm, mint a reggeli hányásokat.:)
A faházat irigylem, sajnálom, hogy egy ronda és méregdrága műanyag házzal beértük.
A lufi eredetileg rajta volt a fekete listámon, de a szívem mélyén megmagyarázhatatlan szeretetet érzek iránta (bár az összes váddal egyetértek), ezért megkegyelmeztem neki.

Névtelen írta... [Válasz erre...]

Azért a faházat illetően ne szomorkodj Fakirma. Néha magam is félek belegondolni, mibe vágtam a fejszémet. (Most végeztem az ablakok-ajtók festésével.) Egyébként ezt is Bartos Erikának köszönhetem, narancssárga kötet Maciház című fejezet.
Élvezetes, de minden szabadidőmet felemészti. Például most éppen azon tűnődök, hogyan fogok sóliszt gyurmából megfelelő állagú és szakítószilárdságú fürdőkádat készíteni. Vagy nem fognak fürdeni és kész, hátha ők is irtóznak a fürdéstől. Úgyhogy annak a playmobil háznak is vannak jó oldalai. Szerintem a playmobil nem gagyi.

Réka

ilka a nap írta... [Válasz erre...]

Na ne már! Jóhogy nem gagyi a Playmobile. Persze ha mittudomén fából van és világjátéknak nevezik - ugye ilyennel dolgoznak a gyerekpszichók - akkor jó. Szerintem ugyanilyen, csak műanyag. Az más kérdés, hogy milyen macera összeszedni. Ritkán kell.

Névtelen írta... [Válasz erre...]

Biztos hogy waldorf anyuka vagy???

Fakirma írta... [Válasz erre...]

Nem, nem vagyok waldorf anyuka, de a kislányom Waldorf óvodába jár. Miért, szerinted a waldorf anyuk nem csúszdáztatják játszón a gyerekeiket?:))

Én, ha most lennék kisház-beszerző időszakomban, faházat választanék, apró mütyűrök nélkül. Bár az az igazság, a gyerekek tényleg szeretik a playmobilt és szerintem is nagyon gusztusos tud lenni, amíg egyben vannak a részek.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...