2013. december 14., szombat

A pszichológus kérdez: Ciki-e az ótvar?

Szerző: Fakirma

Mit tesz a pszichológus, amikor egy valódi kamaszhát és az internetes képek összevetése után a fiánál ótvart diagnosztizál?
"Beteg a testvérem" (Királykisasszony rajza)



a) Elhányja magát.
b) Lecseszi a bejárónőt, miért nem takarít rendesen.
c) A gyereket egy távoli rokonnal orvoshoz küldi, és abban reménykedik, hogy a frissen választott doktornő nem köti össze a gyerek hátát arcát a csinos, jól szituált, eddig csak vállalható kislányokkal fellépő anyukáéval.
d) Elhívja kocsmázni a bőrgyógyász barátját. A harmadik sör után spontán a fejéhez kap, s kér egy receptet az ismerőse ismerősének az ótvaros gyereke számára.
e) Kihasználva a mozaik család előnyeit, a fiának "apás hetet" szervez.
f) Megölelgeti, megpuszilgatja  beteg gyermekét. Ha elkapja a kórságot, biztosan nem kell az idén már praktizálnia.
g) Elveri a kölykét, mit pszichoszomatizál itt össze-vissza?!
h) A gyereket átköltözteti a lakás gyengélkedő szárnyába. Az ápolónőnek Nanó mellett felüdülés lesz  a kis beteg sebeinek gyógyítgatása. 
i) Megzsarolja a kölyköt:  ha már a fogmosás végleg kiesett a napi rutinból, legalább a fürdés kerüljön vissza. Egyébként ír egy posztot a gusztustalan hátáról.
j) Nyalogatja a sebeit, és hülyére röhögi magát.

3 megjegyzés:

a mesélő írta... [Válasz erre...]

Egyszer a gyerekorvosnál fültanúja voltam, hogy egy belül sebes orrú kisgyereknek a sebére azt mondta az orvos, hogy ez bizony ótvar! Majdnem rosszul lettem, aztán felvilágosított a doki, hogy az ótvar egy elvakart és elfertőződött seb és nem nagy dolog, mondhatni hétköznapi... A lényeg, hogy a piros ecsetelőt kellett kenni a gyereknek és én azóta is azt kenem minden sebes, horzsolt felületre,gyerekre, kutyára, macskára egyaránt nehogy ótvar legyen belőle:)- igazi csodaszer a piros ecsetelő, csak baromira fog!

Névtelen írta... [Válasz erre...]


Sajnos az ótvar azért lehet olyan rossz, vagy talán rosszabb is, mint mondjuk a fejtetvesség. Szerintem szégyellni teljesen indokolatlan, hiszen a tetvesség is előfordul teljesen normális családoknál is.
Viszont a kúrálása tényleg macerás. Azt ajánlom, hogy a fiacskád kezelése után nézz be az egeres helyiségbe, milyen jó lenne ótvarral kipusztítani a dögöket :) Tényleg, megvannak még?

Réka

Fakirma írta... [Válasz erre...]

Mi nem piros ecsetelőt kaptunk, hanem egy fehér krémet, ami nagyon hatásosnak bizonyul.
Egyébként tényleg kiderült számomra is, hogy az ótvar nem nagy ügy, és minden rendes családban időnként felüti a fejét.
Az egér eltűnt. Ótvarosokkal nem barátkozik.:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...