2013. június 6., csütörtök

Megvan az év gyerekkönyve!

Szerző: FiloSzofi

Látjátok, érdemes Szofira hallgatni, ajánlottam nektek egy könyvet, ami igazán tetszett a kortárs felhozatalból, és tessék: ma, a 84. Ünnepi Könyvhét első napján meg is ítélték neki az IBBY Év Gyermekkönyve 2012 díjat.

Ez a könyv Tasnádi István - A kőmajmok háza (Pozsonyi Pagony 2012.)


Részlet az Onleány ismertetőjéből:

Egy jó könyv két tízéves fiúról, 30 év csúszással ugyanabból a házból, két ugyanolyan nyáron, egy történet két felében. Mindez a Harry Potter és az Égig érő fű hangulatát ötvözve egy mai magyar kisregényben.  Apa-fiú könyv, de lányok is élvezni fogják.

A mágikus és reális érzékelés nagyon finoman csúszik össze Tasnádi könyvében, éppen úgy ahogy a valóságban. Igen, mint a valóságban. Nem ahogy a dolgok vannak, és amiről igazán keveset tudunk, hanem ahogy tapasztaljuk őket. Ha egy sárga-fekete foltos gyík, kártya és Szent György valóban segít megtalálni egy édesapát, akkor az valóság, nem? (Fülszöveg és a teljes cikk ITT olvasható)
 

Az illusztrátor-díjat Kárpáti Tibor kapta Szabó T. Anna Tatok tatok című könyvének (Magvető) illusztrálásáért, a legjobb fordításért járó elismerés pedig Szabó T. Anna kapta Patrick Ness, Szólít a szörny című könyvének (Vivandra)fordításáért.


További díjazottakról, és könyvújdonságokról hamarosan olvashattok még.

Ti mentek a Könyvhétre?

0 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...