2013. június 12., szerda

Kutyapisi

Szerző: FiloSzofi

Tudom, hogy nyanyásodik egy kicsit a blog, de Szerintetek ez így rendben van?

Hogy MINDEN össze van hugyozva, úgy kétéves gyermek-magasságig. És ha kisüt a nap, elkezd bűzleni a flaszter. Amúgy mindent kimar a sav. Az elegendő vizes tisztítás rengeteg vizet emészt fel, a fertőtlenítővel felszórás fehér, vaktérkép szerű nyomokat hagy ugyanott (ahol már amúgy is szétmarta a sav).
Nem mellesleg szegény gyerekek tényleg nem tudnak megfogni egy rácsot, egy tűzcsapot, egy akármit. Abba meg rossz is belegondolni, hogy sokuknak ez mellmagasságig pisis környezetet jelent.

Nem vagyok az olyan megoldások embere, hogy holnaptól lövünk a kutyákra, vagy gazdi és kutya sír egymás után a pályaudvaron, de azt hiszem, azt megszavaznám, hogy bizonyos lakókörzetekben ne lehessen új kutyát regisztrálni.


De tényleg, szerintetek ez így normális?

A házunk kapuja

Az utcánk
 
Egy állami hivatal bejárata

Hátha ez is egy kutyától ered

Díszburkolat

 

Egy belvárosi utca
Itt amúgy enni szoktak. Egy napernyő lába.




Az óvoda bejárata





"Itt jártam"
U.i.: Tudom, hogy nem kötelező a belvárosban lakni, de ez se lenne az. A kutyákra nem haragszom, ők nem tehetnek róla.

5 megjegyzés:

Bélád, azaz Katica, azaz én írta... [Válasz erre...]

hehe, ezt aztán jól ledokumentáltad, nyanyamódra, tényleg :)) egyébként nálunk a háztetőről szokott sokszor penetráns húgyszag bejönni, néha, ha eső után kisüt a nap, na az teljesen megfoghatatlan, hogy az meg honna? alvajárók, vagy macskák? nem tudok rájönni. egyébként meg tök igazad van, amikor Zorka volt jszülött és egyszer csak ggondoltam autósüléssel elugrom vele az orvoshoz, persze nem bírtam a kagylóülést olyan lazán a karomon, mint más anyukáéktól láttam...na hát nem találtam tíz négyzetcentiméternyi területet, ahová letehettem volna, sírva mentem haza, mert akkor döbbentem rá, hogy egy újszülött viszonylatában rettenetesen mocskos a föld, nem lehet letenni, pedig mág nyár is volt meg napsütés, meg tiszta légkör. Döbbenetes felismerés volt, emlékszem. pedig tudod, hogy rumlis vagyok, és nem vagyok egy tisztaságmániás, sőt.

Névtelen írta... [Válasz erre...]

A kandúr vizelet olyan! Főleg mikor rájuk tör a szerelem...:-)

Névtelen írta... [Válasz erre...]

Gyereket sem pisiltet az ember az utcán, legalább elviszi egy bokorig, ha nagyon muszáj. Miért kellene, hogy a kutyáknál megengedőbb legyen a közvélemény?

Névtelen írta... [Válasz erre...]

Igen, nyilván nem normális. A nem ivartalanított kankutyáknak MUSZÁJ függőleges tárgyakra, bokrokra, bármire pisilniük, lehetőleg minél magasabbra, mert úgy az ellenfél nagyobbnak hiszi. És ha már valamit lepisiltek, akkor azt nekik is le kell pisilniük, mintegy deklarálva a főnökségüket a másik kutya fölött. Emberként nyilván jogos elvárásunk a normális, élhető, méltó lakókörnyezet. Akarni kellene a kompromisszumos megoldást gazdiknak-nem gazdiknak egyeránt. Valameddig lehet vontatni egy pisilni akaró kutyát, hogy mondjuk ne az étterem napernyő-oszlopait, az óvoda kapuját vagy a kapualjat pisilje le, de a végtelenségig nem lehet. Talán ha oszlopok lennének kirakva, amik alól elfolyik esetleg rácsazaton a kutyapisi, vagy olyan talaj van alatta, ami semlegesíti a szagokat, ez megoldás lehetne. Nem tudom. Csak abban vagyok biztos, hogy mindenkinek akarni kellene.

szofi írta... [Válasz erre...]

Teljesen megértem, hogy a kutyáknak muszáj, csak azt nem, hogy abban a néhány fullaszfalt kerületben miért muszáj ilyen kutyát tartani. Nekem is volt kutyám, lakótelepen, rét mellett.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...