2013. december 9., hétfő

Házi wellness - egészséges életmód, betegséggel

Szerző: Lotte      

Lássuk, a gondos anya miképp veszi fel harcát a gyermekeit fenyegető téli betegségekkel szemben. Íme a hónapok óta zajló napi rutin, egy egészségben eltöltött, békességes téli időszak reményében:

- Marslakós multivitamin rögtön a reggeli kakaó után - mert biztos nagyon jótékony hatású és mert ezt kikövetelik a kicsinyek az árukapcsolás és az idióta forma miatt. (Minden dobozhoz van valami értelmetlenség csomagolva, ami egy nap múlva már a kukában végzi.) Kétféle ízesítéssel is van belőle otthon, ami jó alkalmat teremt arra, hogy már kora reggel összevesszenek a mi testvéri szeretettől túlcsorduló szívű, önzetlen csemetéink.
- C vitamin tablettát feloldva néhány Béres csepp, testsúlykilogrammtól függően a nagyoknak adagolva, a tízórai mellé csomagolt itókaként - mert mindketten a vashiány felé tartanak laborleleteik alapján, és mert a magyar céget szeretem...
- D vitamin cseppek - mert a csapból is az folyik, hogy alig van magyar gyerek (és felnőtt), aki ne szenvedne hiányában ennek a "több mint vitaminnak", no és némi romantika, felidézése a letűnt (és közelgő) kisbaba kornak. (Emlékeztek még? Egy csepp anyatej, egy csepp Vigantol...)

Ők ittak, ettek, szopogattak, nyeltek. Magam pedig helyt álltam derekasan a több hetes adagolásban. És íme, a végeredmény:

Megelőzés ide vagy oda, a szokásos téli takonykór fittyet hányt a gondos anya minden igyekezetének, s jelentem a Mikulással ő is megérkezett közénk. Hogy kövér legyen a lúd, mindhárom gyerkőc egyszerre érintettje a kórnak, így aztán a fenti rutin az alábbiakkal bővült ki bizonytalan időre:

- orr-toalett tengervizes spray-vel (3 gyerek, napi 3 alkalommal: "Gyere ide!/ Fújd ki!/ spricc/ Fújd ki újra!")
- Salvus vizes hideg párásítás, asztmásoknak és krupposoknak kifejlesztett speckó porlasztóval (a háztartásunkban eddig található 2 asztmás és 1 kruppos gyerek). Ehhez nagyon gyakori mellékhatásként rajzfilmnézés társul, mert anélkül nem hajlandók 15 percet egy helyben megülni, ráadásul a gép baromi hangos, így a zúgás mellett maximum hangerőn bömböl a Tom és Jerry vagy a Doktór Bubó. Igazi idegnyugtató kulissza kiborult anyukáknak - home, sweet home!
- mézes, citromos tea gyártása és itatása liter számra a következő megjegyzésekkel kísérve: "Ez túl forró! Nem elég édes! Kiborult az ágyra!"
- infralámpás szeánsz, leégett fülcimpákkal
- kivörösödött orrok kenegetése, neogranormontól fehérlő bútorszövetekkel
- és végül, de nem utololsó sorban a mantra-szerűen ismételgetett: "Fújd már ki az orrod, hallom, hogy tele van!"



 

1 megjegyzés:

Névtelen írta... [Válasz erre...]



Jaj, de jót nevettem, különösen a neogranormontól fehérlő bútorszöveteken, nagyon jellemző :) A leégett fülcimpák is, erre egy új innováció a fülmelegítő párna, amit egyszerűen csak egy sima sapka alá bedugok két oldalra és eddig ez a legjobb.

Amúgy nálunk még kellék az orrszívó porszívó két garnitúra fejjel és állandó főzögetéssel.
Egyre inkább meggyőződésemmé válik, hogy nálunk az elfajuló náthák fő oka a felnőttek csuffadtsága és fényhiánya. A fiacskám például állandó középfülgyulladás fenyegetettséget jelent ilyentájt, ez annyit jelent, hogy nagyon tele van a hócipője.

Réka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...