2013. október 26., szombat

Hány lelke van egy lakásnak? Előszoba

Szerző: FiloSzofi

még a gyerek is csak berendezés forrás
Sajnos igaza van Polcz Alainnek abban, hogy egy lakás rendje vagy rendetlensége a tulajdonosai belső rendjét, avagy rendetlenségét tükrözik vissza.
Azzal egészíteném ki ezt a bölcsességet, hogy igazán akkor válik zavaróvá a belső trutymák külső megjelenése, ha széttartó káoszok keresztezik egymást. Egymással nem harmonizáló káoszok. 

Az ember próbálkozik, kívül is, belül is, hogy ne csak szerethető, de használható is legyen, ne csak használható, de szerethető, szolgáló és élvező, de ami a legfontosabb, átlelkesítse maga körül a világot.

Az átlelkesítés ugyan misztérium, de azért van egy fontos, profán oldala is, a megjelenés. Kezdjük akkor a világot mindjárt az előszobával.


Tippeket kérek kellemes és használható előszobához, ami képes lehet egy zilált idegrendszerű nő gyenge felügyelete alatt, három gyerek és két trehány felnőtt használatában némileg rendezett külsőt mutatni!

Az interneten rengeteg szép előszobát láthatunk, amelyekben azonban NINCSENEK KABÁTOK. Se cipők, se sálak, sapkák, kesztyűk, kardigánok. Babakocsiról nem is beszélve. vagy van néhány, dekorációs elemként szolgáló darab, hogy színt vigyen az enteriőrbe. 

dekorella blog
 Nekem azonban mindezeket muszáj elhelyeznem valahogy, ráadásul nem elég egyszer szépen eligazgatni, mert sajnos használjuk.


 Van szobainasunk is, a tetejére hányt pulcsival.


Van egy babakocsink, a megérkezéskor ráhajigált holmik alatt roskadozva. (ezt nem mertem lefényképezni, túl indiszkrét lett volna.)
Van egy nagy teli cipős szekrényünk,  körülötte rengeteg cipővel. (ezt megint nem fényképeztem, mert a cipőink akár a portréink is lehetnének, és szégyellős vagyok, na.)
Van egy állófogasunk, viszonylag rendeltetésszerűen használva.

Messze vagyunk még az előszobatudatos öltözködéstől, a fegyelmezettségről nem is beszélve:




Dekorációs ötleteim az alábbiaknál pazarabbak, de valahogy agyonvágná a ruhatárunk:



képek a dekorella blog válogatásából

Tanácsokat nem csak a berendezési tárgyakkal kapcsolatban, de a helyes használatra nevelés témakörben is szívesen fogadok!

12 megjegyzés:

Wattacukor írta... [Válasz erre...]

Háttööö... én is ebben a cipőben taprakodom, most kicsit megnyugodtam, hogy nem vagyok ezzel egyedül. Szerintem várjunk valaki nagyon okos-ügyes-tapasztalt-kiegyensúlyozott-ra!

anyus írta... [Válasz erre...]

Nagyjából semmit sem old meg a problémáidból, de képzeld nemrég találtam olyan vállfát, amit bevontak egy réteg tapadós műanyaggal, és ennek nadrágakasztó-válfaja (vállfa-ja hahaha) is van, szóval nem csúsznak le róla a ruhák.

Szofi írta... [Válasz erre...]

De, majd ha odáig jutok az életben, hogy már csak a vállfáimat cserélgetem jobbra, akkor eszembe fog jutni :)
Véletlenül nem a csíbónál láttad?

Akikkel én élek együtt, a legritkább esetben hajtanak végre kétfázisú cselekvéseket. Leveszem, MAJD felakasztom/vállfára teszem stb nem nagyon megy.


Fakirma írta... [Válasz erre...]

Szofi, nincs használható ötletem, csak egyet javaslok: az első képen látható kutyát NE cipeljétek be a lakásotokba!

Szofi írta... [Válasz erre...]

Oké, vállfára vele!

Nálatok nagy előszoba van, nem értheted a problémámat.

anyus írta... [Válasz erre...]

Szofi, a második fázis természetesen nálunk is az enyém. Viszont most nincs tele minden bútordarab márnemtiszta de mégnempiszkos nadrágokkal.

Fakirma írta... [Válasz erre...]

De értem. Anyus hülyeségeket beszél, tudjuk be a korának. Válfaellenes vagyok, éljenek a kosarak.Nálunk minden gyereknek van cipőskosara, csak párosával rakom bele, természetesen én a lábbeliket. A kesztyűk, sálak és sapkák is külön kosárban laknak, ugyanúgy mint a kardigánok.

Szofi írta... [Válasz erre...]

Hű, anyus igen, halálom a se nem tiszta se nem piszkos ruhák a bútorokon! Mindenkinek egy vállfa, amit nem léphet túl? Úgy értem, hogy többet nem vehet elő tisztán, ha a félig piszkos már nem fér a vállfájára.
Irma, a mindenkinek egy kosár, jól hangzik.
Azért csak elköpitek itt az aranyat előbb-utóbb!

Unknown írta... [Válasz erre...]

Nálunk is a dobozok működnek, a gyerekeknek saját fotójukkal díszítve, abba rakhatnak minden ruhát. Ha nem vizes. Ha az, akkor az az én köröm a radiátorra rendezés. Cipőt, levétel után polcra, ami nincs használatban épp, az dobozokban várakozik. Ünneprontó leszek, de a felnőtt kabátok vállfán vannak :). Az állófogas egyébként - ha már úgy, ahogy használatban van - már félsiker!
Szoktatás? Leginkább csak a száj rongyosra beszélése jön be, vannak jobb napok, vannak kevésbé.
És ha igen kedves akarsz lenni magaddal, vagy születésnapod jön, akkor ipari minőségű szennyfogó szőnyeg. Nagyon jó barát tud lenni.

Szofi írta... [Válasz erre...]

Köszi, egyre jobban szimpatizálok ezzel a 2mindenkinek van egy doboza" megoldással. Mivel az egyik fal egy beépített szekrény, oda próbálom szorítani a nem aktuális szériát.

De mi az az ipari minőségű szennyfogó szőnyeg?

Unknown írta... [Válasz erre...]

Csak írd be, hogy szennyfogó szőnyeg és máris előjön egy csomó klassz találat. Azért nagyon jó, mert egy sima lábtörlőnél sokkal jobban megfogja a koszt. Az ipari minőség meg csak annyi, hogy olyantól érdemes, kicsit venni, aki nagyban is gyárt. Az biztos nem gagyi :).

Dani írta... [Válasz erre...]

Sziasztok!

Szerintem az előszoba mérete dönti el milyen bútorok férnek oda, de mindenféleképp kellene egy tükör és pakolós zárt elem az előszobába.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...