2013. október 27., vasárnap

Heti Muníció: Szépészeti pszichotippek

Szerző: Fakirma

 A pszichológus szakma egyik pozitívuma, hogy sok közöttünk a nő. Férfiember éppen annyi akad, amennyi miatt érdemes reggel miniszoknyába bújni. Legújabb pszichocsapatom is azt bizonyítja, hogy az élet igazán fontos dolgait a legjobb sok-sok XX kromoszómapár társaságában megvitatni. Nem kell hozzá mély barátság, zsigerből jön a vihorászás és a napestig tartó lelkizés, nem beszélve a gonosz pletykákról és azokról a titkokról, amelyeket még az édesanyáinkkal sem osztottuk meg soha, s amelyeket rég elfelejtett, mára már nevenincs nőknek sutyorogtak el ők is. A női lélek rejtelmessége kacagva nyomja le a férfiúi kiszámíthatóságot. Ha egy fickó mond valamit, tuti úgy van, esetleg hazudik. A nő csacsog, s a mondat végére már maga sem tudja, mit érez és mire gondol, vagy ha igen, holnapra már egészen máshogy lesz. A kiszámíthatatlanságot a férfiember hisztinek, mellébeszélésnek, esetleg neurózisnak becézi, én árnyalt gondolkodásnak nevezem, az élet ettől szórakoztatóbb a puszta valóságnál. Legalábbis nekem, legalábbis ma. Holnap majd az egészet újragondolom.

.
Sosem dolgoztam olyan fiatal leánykákkal, mint mostanában. Öregedésparám ellenére is gyorsan világossá vált, hogy bár más díszletek között, de az enyémhez hasonló forgatókönyvek alapján játsszák síros-nevetős drámáikat. Legörömtelibb felismerésem kétségtelenül az, hogy gusztustalanul hamvas fiatalságuk ellenére is rettegnek a ráncoktól, a pettyhüdt bőrtől és a szem alatt terpeszkedő táskáktól. És ezért is nagyon jó velük. Két szupervízió között szívesen csacsogunk olyan szépítkezési titkokról, amelyeknek még rengeteg jóindulattal sincs közük a pszichológiához. Most csokorba gyűjtöm, és tovább adom azokat a pofonegyszerű praktikákat, amelyekkel női csapatunk igyekszik toppon tartani magát.

1. Unguentum hydrofilium nonionicum
 A kutyaközönséges mosakodókrém minden kezdő apuka réme. Láttatok már frissen született apát, ahogy összeszorított szájjal a fürdőkád felé hajolva igyekszik még síkosabbá tenni a kenésre alkalmatlan fehér trutyival alapjáraton is cseklő-nyakló újszülöttét? A rutinos anyák már tudják, hogy kár a drága készítményt az utódokra pazarolni, hasznosabb saját használatra felíratni a gyerekorvossal. Ha elég aggodalmasan panaszkodom gyermekem érzékeny bőrére, a doktornőnk pillanatok alatt a kezembe nyomja a receptet. (Vény nélkül is lehet kapni, csak úgy drága.) A gyógyszerésszel viszont mindig meg kell küzdenem: azt állítja, hogy a tubusos változatban ugyanaz van, mint a gyógyszertárban kevert dobozos kiszerelésben. Hülyeségeket beszél, ezt egy orvos barátomtól tudom, aki szerint az egészségügyben dolgozóknak nem szempont az, hogy maradéktalanul jól érezzem magamat. Szóval ragaszkodom a fehér dobozoshoz. Egyrészt kenhetőbb az állaga, másrészt azért, mert így lehet bele olívaolajat keverni a zuhanyozáshoz. Én egyébként rendszerint olaj nélkül arcmosásra használom. Olyan lágy, hamvas, sima lesz tőle a bőröm, mint amilyen csak egy ártatlan szűzleánynak lehet. Más persze nem veszi észre az átváltozást. Pukkadjon meg mindenki, elég, ha én látom.


2. Grapefruit
Gyorssegély a reggeli nyúzott bőrnek. Ha annyira futja az erődből, hogy kifacsarj egy fél grapefruitot a gyerekek intézménybe rugdosása helyett közben, akkor nyert ügyed van: vattapamacsot tunkolsz a lébe, azzal kened az arcodat, ragadni fogsz, de tarts ki, pár perc múlva lemoshatod, s ha a kölyök el is késik az iskolából, te legalább csodaszép bőrrel kulloghatsz be az osztályfőnökéhez a dörgedelmeket meghallgatni.

3. Szőlőmagolaj
Vitathatatlan csodaszer, az igazi megszállottak isszák, én kenem. A polcomra egy öreg pszichológus barátnő szállítja Oroszországból, így aztán sejtelmem sincs, itthon merrefelé osztogatják a kozmetikai célra sajtolt változatot, de találtam egy internetes címet, ahol meg lehet rendelni. A kulcskifejezés, amire minden csoffadt érett nő bukik: antioxidáns hatás. Én töményen mázolom a képemre, de néhány cseppel az arc- illetve dekoltázskrémemet is felturbózom.

4. Natúr joghurt mézzel és banánnal
Egész testre alkalmazható, ne felejtsd el lemosni, mielőtt hazaér az urad, mert menten elhagy megesznek a darazsak!

5. Kávé mézzel
 Testradírként használom, hetente egyszer. A pszichomókusok között heves vita támadt, vajon az instant kávé alkalmas-e alapanyagnak. Konklúziónk szerint nem, mert azonnal feloldódik a mézben, és esze ágában sincs radírozni. Az őrölt kávé a nyerő.

6. Cikatridina C-vitaminnal
Régi szerelmem a hüvelyszárazság elleni kúp, évek óta minden reggelem azzal kezdődik, hogy a szemem környékét alaposan bemázolom vele. Bár egy félországnyi klímaxos csapatnak elegendő kúpot nyelt el a fejem, mostanában derült ki, hogy fáradtságos munkámmal csak adtam a ráncnak egy pofont: a hialuronsavnak esze ágában sincs felszívódni C-vitamin nélkül. Lelkesedésem azóta sem csökken, a gyerekek pedig hamar megtanulták, hogy a Cebion csepp után itthon nem érdemes ácsingózni, úgysem kapnak belőle, kell az anyjuk rozzant pofázmányára.
 
És végül még egy jó tanács: Szeressétek a pszichológusokat, és kenjétek magatokra az ötleteiket, de a legjobban akkor jártok, ha lelkileg egészségesek maradtok, és nem felejtkeztek meg a kommersz szépségipari termékekről sem. Csak a biztonság kedvéért.


9 megjegyzés:

Szofi írta... [Válasz erre...]

A szőlőmagolajban és is hiszek, annak ellenére, hogy még nem kentem magamra, mert lusta voltam megrendelni. DE egy éve tervezem. Az étolaj változatát viszont lelkesen fogyasztja az egész család, bár gondolom, abban a minőségben szart sem ér.

Kávézacc is király, csak nem jó vele dolgozni, valahogy mindenhova kerül belőle. Egyébként azt is lusta vagyok használni, de régen próbáltam. Szerencse, hogy így is szép vagyok :) Majd ha ledobom a szoptatós korszakra növesztett párnácskáimat, na akkor leszek olyan szottyadt,gondolom, hogy rohanok a szőlőmagolajért! Állítólag VISSZAállítja a szövetek rugalmasságát. Elhisszük, ugye?

Fakirma írta... [Válasz erre...]

Persze, hogy elhisszük Szofi! Csak nézzél rám!:)

lotte írta... [Válasz erre...]

Én csak az uborkáig jutottam, meg nyári leégésnél a tejfölös pakolásig, nem vagyok egy Ilcsi néni, az biztos. Illetve, még egy emlékem van, tizennégy éves lehettem, mikor valahol olvastam, hogy ha testápolót kenünk a hajunkra és kiülünk a napra néhány órára, akkor az majd szépen kiszőkül. Érdekes látvány lehettem az erkélyünkön ülve, aszalódtam egy darabig, de totál barna maradtam. (Ahogy mostanság is a középszőke hajfestéktől.) Mindenesetre most, hogy írtál, megyek a DM-be, mert kifogytam minden szépségipari csodaszerből.

Fakirma írta... [Válasz erre...]

Helyes. A lelki egészségről se felejtkezzél el, drága!:)

Szofi írta... [Válasz erre...]

Nem tudom, segít-e, ha az ember lánya egy nálanál tíz évvel idősebb pszichológushoz fordul segítségért, aki azonban tíz évvel fiatalabbnak néz ki.

lotte írta... [Válasz erre...]

Hááát. Merész.

Névtelen írta... [Válasz erre...]

,,A női lélek rejtelmessége kacagva nyomja le a férfiúi kiszámíthatóságot. Ha egy fickó mond valamit, tuti úgy van, esetleg hazudik. A nő csacsog, s a mondat végére már maga sem tudja, mit érez és mire gondol, vagy ha igen, holnapra már egészen máshogy lesz. A kiszámíthatatlanságot a férfiember hisztinek, mellébeszélésnek, esetleg neurózisnak becézi, én árnyalt gondolkodásnak nevezem, az élet ettől szórakoztatóbb a puszta valóságnál. Legalábbis nekem, legalábbis ma. Holnap majd az egészet újragondolom. "

Külön idézetnek is megállná a helyét. :-) Oravecz Nóra hozzád képest kutyafüle.

Ribizli írta... [Válasz erre...]

OK, akkor itt az én kedvencem: arcpakolás és -radír teljes kiőrlésű rizslisztből:
Reggel összekeversz 1 evőkanál rizslisztet kb. ugyanennyi vízzel vagy zöld teával, hogy olyan krémállagú legyen. Este felkened finoman az arcodra (ecsettel). Ha megszárad gyengéden lemosod, majd hidratálsz. Ránctalanít, szépít, vidámít.

Fakirma írta... [Válasz erre...]

Köszi Ribizli, kipróbálom, beszámolok az eredményről!:)

Oravecz Nóránál lehet, hogy nagyobb közhelyeket írok, de ahogy a fényképeit elnéztem, gyönyörű a bőre, s egyáltalán nem szorul semmilyen szépészeti pszichotippekre:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...