2013. március 3., vasárnap

Ki vagy-vagy a szülés előtt?

Szerző: Lotte   

E heti "Ki-vagy-vagyunk" a szülés kapujában álló Szofink tiszteletére készült.

Korábban vagy túlhordva?
Négyből háromszor előbb szültem, de csak azért, mert utálok terhes lenni. (Fakirma)
Naná, hogy túl, de majd most! (Szofi)
Serényen, hamarabb. De még így is végtelennek tűnt. (Lotte)

Feszülten vagy nyugodtan? 
Hisztérikusan. Mindig sajnálom magamat, hogy ilyen szerencsétlen helyzetbe kerültem. (Fakirma)
Elveszetten. Olyan, mintha nyugodt lennék, aztán mindig jön egy zavart pánikhullám. Ilyenkor leginkább attól félek, hogy nem találok oda a kórházba, vagy ilyesmi (Szofi) 
Mint egy megfeszített íj. Alig várom, hogy kilőjenek. (Lotte)

Vaklármákkal taxiba vágódva vagy csak a szülés előtt útra kelve?
Állítólag a kismama megérzi, mikor jön el az idő. Én hol előbb, hol elkésve érkeztem, időben soha. (Fakirma)
Jaj, úgy izgulok! Én még soha, soha nem indultam el azzal, hogy szülök. Még a második, spontán szülés is egy időre berendelt vizsgálat után jött. (Szofi) 
Lássuk csak, hogy is volt? Igen, voltak vaklármák, de időben odaértem mindig. A kórházban viszont mindig  rákapcsoltam. (Lotte)

Becsomagolt kórházi cókmók a 35. héttől vagy csak az utolsó pillanatban?
Mindig időben becsomagolok, ez a ráhangolódás része. Utána három hétig az összepakolt táskából szedem ki a tusfürdőmet és a tiszta bugyit. Ez is a ráhangolódás része.(Fakirma)
Á, ez egy pszichés védekező mechanizmus: egyszerűen képtelen vagyok teljesen összepakolni. Hetek alatt lassan hordok össze egy kupacot, mint folyó a homokszigetet. (Szofi) 
Hamar ott volt a szoba sarkában a motyó, első alkalommal még szőlőcukrot is csomagoltam, mert a szakirodalom azt írta, hogy az jót tesz. (Lotte)

Mindig ugyanabban a kórházban vagy nem számít?
Ugyanabban a kórházban, ugyanazzal az orvossal. Ezek után mondja valaki, hogy nem vagyok hűséges típus! (Fakirma) 
Eddig működött, hogy "hazamegyek" Budára. Orvossal, vagy orvos nélkül, de oda. Most meg kidobtak egy új rendelet miatt. Hiába rimánkodtam, hogy én ott szoktam szülni. Hát akkor, kalandra fel! (Szofi) 
Szokott hely (Szent István Kórház), szokott idő (éjjel), szokott orvos. A szülésznők és a szülőszoba jelentették a változatosságot. (Lotte)

Választott orvosnál vagy aki épp ügyeletes?
Még amikor lehetetlennek látszott, akkor is megvártam a választott orvosomat. (Fakirma)
Egyszer volt választott, de csak az maradt belőle, amit nem mondott el, meg, hogy nem volt ott a szülésen. A spontaneitás másodszorra viszont nagyon bejött. (Szofi) 
Akivel először összehozott a jósorsom. (Lotte)

A hátrahagyott családnak előre főzve vagy oldják meg maguk?
Oldják meg maguk, engem ugyan 5 napig senki sem rugdos haza a kórházból! Szívjon a rokonság és a kiterjedt baráti kör, ennyi pihenés nekem is jár. (Fakirma)
Most feltűnt, hogy valami hörcsögösztön kezdett el működni bennem: tartós alapanyagokat hurcolok haza a boltból, és szeretem nézni, hogy van a kamrában háromféle olaj, meg paradicsomszósz. Egyébként oldják meg, kizárt, hogy éhenhaljanak. (Szofi) 
Mikor már volt otthon egy kisgyerek, előre gondoskodva. Mosás, vasalás, takarítás, főzés. Aztán hazaérve ugyanez előröl. (Lotte)

Felkészülten a babával való hazatérésre vagy legyen ez az apuka feladata?
Szendvicsgyerekkel majdnem két hetet töltöttem a kórházban, aztán egyik nap váratlanul hazazavartak minket. Otthon összeszerelt kiságy helyett akkora disznóól várt, hogy csak álltam a lakás közepén kezemben a szuszogó batyuval. Nem találtam fél nézetméter szabad területet, ahová letehettem volna a gyereket, hogy két kézzel állhassak neki a mosogatásnak. Azóta sokkal óvatosabb versenyző vagyok hazatérés-ügyben. (Fakirma)
Még soha életemben nem álltam teljesen felkészülve semmi elé. Tényleg, valaki beküldhetne a kórházba egy hazamenős overállt az újszülöttnek, különben ott maradunk. (Szofi)
Ifjú apukák, ha lehet, erre figyeljetek, mert maradandó sérelmeket okozhat egy sarokban kavargó ormótlan porcica, egy koszos edényekkel teli mosogató vagy egy félkész kiságy. Az a rossz hírem van, hogy jobban bevésődik, mint a legszebb kórházi virágcsokor! (Lotte)

0 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...