2013. január 14., hétfő

Kondikandi

Szerző: Fakirma

Hiába a sportos életmód, a zimankó alaposan visszavesz a lendületből. Én például mostanában megdermedek a szabadtéri mozgás gondolatától is, így hát se futás, se tekerés, legfeljebb a jó meleg szobában nyúzom a súlyzókat és a szobakerékpárt. Ezen persze jót röhög a testem, hízik és narancsbőrösödik, esetleg fogy és plöttyed, lelki szempontból mindkettő egyformán lehangoló állapot.
Szombat délelőtt azonban életem gyökeres fordulatot vett: az új kihívás  Királykisasszony úszótanfolyamán várt rám. A Pólus Hotel kreatív menedzsmentje ugyanis azt agyalta ki, hogy miközben a gyerekek a medencében pancsolnak, addig a szülők 500 forintért virgonckodhatnak a konditerem leharcolt gépein. Kicsit szorongtam, hogy fittanyuk, fittapuk és fittszállodavendégek hada előtt teszem közröhej tárgyává magamat. Sebaj, gondoltam, legalább ellesem tőlük, hogyan kell ezeket a fémizéket rendeltetésüknek megfelelően használni. A helyszínen villámgyorsan kiderült, hogy tévesen mértem fel a helyzetet: rajtam kívül egyetlen  szülő sem vette fel a tréningrucit, ellenben széles tömegek éreztek késztetést arra, hogy utcai cuccban sétáljanak fel-alá az általam használt kondigépek között. Pontosabban az általam használni próbált kondigépek között. Fogadni mernék, hogy ezeket az idétlen eszközöket férfiagyak kreálták férfiagyak számára. A korábban vizionált közröhej tárgya állapot új értelmet nyert életemben. Nem lennék meglepve, ha magyar nyelvhagyományunkba beépülne az Égett, mint Irma a konditeremben (esetleg Kuporgott, mint Irma a súlyzópadon) kifejezés.
Hajtás után néhány dögunalmas képet láthattok. Várom minden izomagyú Onleány rajongó gyakorlati tanácsát!

Szerintetek ez a fémkütyü mire való? Hosszas tépelődés után úgy döntöttem, hogy ráállok a két kiálló fém biszbaszra, és járkáló mozdulatokat imitálok rajta. Végül sikerült, de csak lassított felvételben, és legfeljebb a nézőközönségem rekeszizmai edződtek általa. Gyanús, hogy a fémrudakon sehol sincs egy talpnak való hely. Megpróbáltam kézzel is nyomogatni. Így még hülyébben festettem.


Magabiztosan léptem ehhez a padhoz. Itt lehet a hasizomgyakorlatokat végezni, gondoltam nagy okosan. Fejjel lefelé, lábamat a fém-kütyükbe akasztva. Vagy tévedtem, vagy nincs hasizmom. Fejjel lefelé lógva mindössze tízszer sikerült (hatalmas karmozdulatok kíséretében) a fejjel lefelé állapotból ülésbe tornázni magamat.


A múltkori úszáson meglestem, hogyan kell használni ezt a gépet. A fickó beleült a kipárnázott részbe, talpát a fémlapnak támasztotta, és felfelé tologatta a lábával. Nagyon tetszett a cucc, egyszerűnek és hatékonynak tűnt, gondolom, ettől lehetett a pasi olyan szép formás comb-fenék tájékon. Én is belefeküdtem a gépbe, de nem érte  el a lábam a fehér fémlapot. Gondolom, én ezért nem vagyok olyan szép formás fenék-comb tájékon.


Sokáig álldogáltam tanácstalanul a következő kütyü előtt. Ülni vagy feküdni? Karral vagy lábbal? Nyomni vagy tolni? Végül találtam rajta egy csavart, amit magabiztosan babrálni kezdtem. Naná, hogy a lábam elé zuhant egy egész fémkar. Hosszas küzdelem után visszatuszkoltam a helyére, már látom a Blikk szalagcímet, Ölt a rosszul rögzített csavar a szálloda konditermében, az elkövetőt még keresi a rendőrség.



Azt hiszem, ez egy úszógumi-eltüntető szerkezet lehet. A jobb oldali részt értem, rá kell állni a korongra, és erősen megkapaszkodva a feneket riszálni jobbra-balra. A bal oldali párnázott székes verziónak viszont nem láttam sok értelmét. Pörögtem rajta tanácstalanul, mint egy amnéziás titkárnő, akinek gőze nincs, hogy a főnök hány cukorral issza kávét.



Ugye jól tettem, hogy erre a szobabiciklire nem másztam fel? Először arra gondoltam, ez talán gyerekeknek való jószág lehet, de az aprócska  fémvázon egy felnőtt méretű nyereg éktelenkedik. Lehet, hogy törpék is járnak ide edzeni?


Két nap után is úgy érzem magam, mint akit félholtra vertek (a lelki állapotomról inkább nem beszélek). Próbálom magam meggyőzni az ellenkezőjéről, de ha mélyen magamba nézek, be kell látnom, ennek a fájdalomnak köze nincs az egészséges izomlázhoz. Valamit nagyon elbénáztam. Már sejtem, hogy szombaton Ember viszi úszni Királykisasszonyt, én meg maradok a jó öreg szobabiciklimnél. Szebb nem leszek tőle, de legalább csak a családom röhögi rajtam hülyére magát.

21 megjegyzés:

lotte írta... [Válasz erre...]

Fú, Irma! Minden elismerésem, még sose mertem kipróbálni ezeket a kütyüket, pedig egyszer testközelben voltak, de csak álltam mellettük idiótán.

anyus írta... [Válasz erre...]

A Pólus Hotel kreatív menedzsmentje azt üzeni h továbbra sem fogják szponzorálni a blogot.

Névtelen írta... [Válasz erre...]

Lotte, ha lenne egy ismerősöd aki megszálott konditerem járó, biztos szivesen segítene a használatukban:-)

Szofi írta... [Válasz erre...]

Hát, ez engem leginkább egy, Az orvoslás története című kiállításra emlékeztet...

lotte írta... [Válasz erre...]

Félek, béna lennék. A felüléseket jobb szeretem puha szőnyegen végezni. Egyébként, Szofi, látványban tényleg nem sok választja el a képen látható gépeket a gyulai várban kiállított középkori kínzóeszközöktől.

Fakirma írta... [Válasz erre...]

:)))
basszus, még ma reggel is fáj a hasam. Ugye nem lehet, hogy a szombati 10 darab felüléstől?!
A Pólus Hotel kreatív menedzsmentjétől minimum egy éves ingyenes kondibérletet várok!

anyus írta... [Válasz erre...]

És mit tennél a bérlettel? Tovább botránkoztatnád a várakozó apukákat, vagy elajándékoznád egy kedves ismerősödnek?

Névtelen írta... [Válasz erre...]


Micsoda kérdés ez Anyus! Legrosszabb esetben ki lehetne sorsolni, lehet, hogy pont Te nyernéd.
De legalább elmondhatod Fakirma, hogy megpróbáltad. Engem biztos nem vinne rá a lélek. Bár a kondigép szétszedős jelenetben el tudnám képzelni magamat.

Réka

anyus írta... [Válasz erre...]

Legalább olyan hasznos lenne mint a hüvelykúp.

Fakirma írta... [Válasz erre...]

Nocsak Réka, megelőztél. Pont azon gondolkodtam az autóban, hogy ha kisorsolnám a két törzskommentelőm között a jegyet, Téged vagy Anyust látnám szívesebben a hasizom padon:)
Ha sokat nyavalyogsz Anyus a hüvelykúpon, viszek Neked eperlekvárt, csak hogy tudd, miben különbözik a paradicsomkonzervtől!:)(ha én teszem el, valószínűleg nem sokmindenben)

anyus írta... [Válasz erre...]

A konzervet elhasználtam azóta paradicsomos húsgombóchoz, azt pedig megettük, úgyhogy már nem tudjuk összehasonlítani. És a hasizmomat inkább lovon edzem, még az is kevésbé veszélyes mint a kreatív menedzsment kondigépei.

Fakirma írta... [Válasz erre...]

Gondolom különösen hatékony mínusz harminc fokban egy gyengeelméjű lipicai ménesen (vagy min):)))

anyus írta... [Válasz erre...]

Lehet h átvitt értelemben meg tudok ülni egy fenékkel több lovat, de egy egész ménest azért nem :D

Fakirma írta... [Válasz erre...]

Anyus, most nagyon nagy csalódást okoztál nekem,azt hiszem, most nagyon össze kell magad szedni, hogy kiköszörüld a csorbát. Talán még két darab macskaheregolyó is kevés lenne hozzá...

anyus írta... [Válasz erre...]

:( Pedig két golyónál többet most nem tudok szerezni... esetleg megnézhetem h a csincsillánk fiú-e.

Névtelen írta... [Válasz erre...]



Bele sem merek gondolni, mi célt szolgálhat ez a macska-szervkereskedelem.
Amúgy a hasizmaimra ráférne a roborálás, de ráérünk arra még. Amúgy szerintem dvd-re lehet a leginkább égésmentesen tornázni.

Réka

Fakirma írta... [Válasz erre...]

Képzeld, Réka, megismertem személyesen Anyust, akinek egyik legelső kedves gesztusa az volt, hogy megmutatta a lány macskája ivartalanitott nemi szervét. A fiú cica golyoit nekem igérte, de a műtét csak tavasszal lesz, addig várnom kell rá.
Te most csak élvezd, hogy magától megy össze a pocakod, aztán jöhet a rubintréka. Nem felejtettem el, még adósod vagyok egy striaelhárito receptnek (uj netbookom van és bizonyos magánhangzókat még nem találok rajta. Ötlet, hogy merre keressem a hosszú i és u betűt?)

anyus írta... [Válasz erre...]

Azt eddig is tudtuk h nem reál vonalon mozogsz Irma, de azért pontosítsunk kicsit: nem a nemi szervét mutattam, hanem a műtéti heget a hasán :)

anyus írta... [Válasz erre...]

Azt is csak kínomban, amiért szaloncukron és tonhalkonzerven kívül nem tudtalak mással megkínálni benneteket.

Fakirma írta... [Válasz erre...]

Oké, igazad van,, valóban a hasát mutattad, de a nyisznyasszok alatt ott volt a puncija is,ami ezentúl alkalmatlan a szülésre vagy a macskánál nem igy hivják?

anyus írta... [Válasz erre...]

Ne fokozd Irma! :D A puncijának semmi baja, bármire alkalmas lenne, csak kedve nem lesz ezentúl hozzá, mert elkötötték a petevezetékét.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...