Szerző: FiloSzofi
Böjti menü sorozatunkban olyan ételeket igyekszünk összegyűjteni, amelyek nemcsak húsmentesek, de egyszerűek is.
Milyen a jó böjti menü? Finom, de nem ínyenc. Könnyen elkészíthető, hogy a figyelmünk ne az evés körül forogjon egész nap. A gyerekek is egyék, de ne legyen mindig tészta.
10 perces vöröslencse leves
Teszteltem. Ma 11.05-kor elkezdtem felvágni a hagymát, 11.15-kor a tűzhelyen rotyogott a leves.
hozzávalók:
kis olaj/bármi zsiradék
1fej vöröshagyma
1 bögre vöröslencse
passzírozott paradicsom
1 szál szárzeller / sima zeller
babérlevél
só
római kömény (Nagyon illik hozzá, de elhagyható, ha nincs, vagy nem szeretitek.)
Elkészítés:
A hagyma felét felaprítjuk,forró olajra dobjuk. Miután kissé megpirult, rádobjuk a lencsét, megöntözzük a paradicsommal. Én mindig csak zuttyantok egyet az 500g-os dobozból, de valahogy 1/2-1 dl lehet. Ízlés dolga. (Másnap a többiből pizzaalapot szoktam csinálni, tipikus szétválasztós diéta rutin.) Felöntöm vízzel. Sózom, majd beledobom a hüvejknyi hosszúra vágott szárzeller darabokat, babérlevelet, a maradék fél fej hagymát egyben, és kész. Később teszek bele római köményt,mert azzal finom.
Addig főzöm, míg a lencse megpuhul, kissé szétfő. Ez sokkal gyorsabb folyamat, mint a barna lencse esetében, és áztatásra sincs szükség.
Ez egy leves alap, amit tetszőlegesen lehet még variálni. Tettem már bele répát, kukoricát, petrezselymet, apró kagylótésztát. Kiadós érzetet ad.
Böjti menü sorozatunkban olyan ételeket igyekszünk összegyűjteni, amelyek nemcsak húsmentesek, de egyszerűek is.
Milyen a jó böjti menü? Finom, de nem ínyenc. Könnyen elkészíthető, hogy a figyelmünk ne az evés körül forogjon egész nap. A gyerekek is egyék, de ne legyen mindig tészta.
10 perces vöröslencse leves
Teszteltem. Ma 11.05-kor elkezdtem felvágni a hagymát, 11.15-kor a tűzhelyen rotyogott a leves.
hozzávalók:
kis olaj/bármi zsiradék
1fej vöröshagyma
1 bögre vöröslencse
passzírozott paradicsom
1 szál szárzeller / sima zeller
babérlevél
só
római kömény (Nagyon illik hozzá, de elhagyható, ha nincs, vagy nem szeretitek.)
Elkészítés:
A hagyma felét felaprítjuk,forró olajra dobjuk. Miután kissé megpirult, rádobjuk a lencsét, megöntözzük a paradicsommal. Én mindig csak zuttyantok egyet az 500g-os dobozból, de valahogy 1/2-1 dl lehet. Ízlés dolga. (Másnap a többiből pizzaalapot szoktam csinálni, tipikus szétválasztós diéta rutin.) Felöntöm vízzel. Sózom, majd beledobom a hüvejknyi hosszúra vágott szárzeller darabokat, babérlevelet, a maradék fél fej hagymát egyben, és kész. Később teszek bele római köményt,mert azzal finom.
Addig főzöm, míg a lencse megpuhul, kissé szétfő. Ez sokkal gyorsabb folyamat, mint a barna lencse esetében, és áztatásra sincs szükség.
Ez egy leves alap, amit tetszőlegesen lehet még variálni. Tettem már bele répát, kukoricát, petrezselymet, apró kagylótésztát. Kiadós érzetet ad.
Ma ugyan tészta volt (gombás, répás, paradicsomos), de vicces, hogy holnapra épp ázik a lencse...
VálaszTörlés