A szervezők szerint sikeres volt a 3. Kézműves Magyar Ízek Vására a Millenárison. (Ide nem jutottam el a hétvégén a
családunkba beköltöző influenza miatt. Sebaj, a március 19-én kezdődő
Tavaszi Fesztivál ideje alatt újra találkozhatunk a kézműves finomságokkal.)
A rendezvény hozta a "megszokott" kiváló eredményeket: a 17 ezer látogató a harmadik
vásáron is több tízmillió forinttal segítette a magyar termelőket és ezzel a
magyar gazdaságot. Az eddigi sikerekből kiindulva a szervezők új boltokat nyitnak (legközelebb Szegeden),
és új helyszíneken is népszerűsítik a magyar ízeket. A látogatók szavazatai alapján a mézkülönlegességeket
készítő Mézmúzeum lett a vásár termelője. Második helyen a Békésszentandrási
sörfőzde, míg a harmadik helyen a Sonka Mester végzett.
A vásár különlegessége az új elrendezés volt, mivel a fellelhető 5000 ízt hét
magyar és négy határon túli magyar régió szerint rendezték be. Így a látogatók
közül bárki együtt kóstolhatta például a bükki kézműves sajtot a szilvásváradi
pisztránggal. A vásáron debütált a nagyközönség előtt elsőként a magyar kaviár is,
amelyet 8 éves előkészület után tudtak elkezdeni készíteni Békés megyében.
Ha valaki eljutott a vásárra, ne veszítse el a belépőjegyét, mert annak ára 2012. december 31-ig teljes egészében levásárolható a
Kézműves Magyar Ízek Márkaboltjában. (Cím: 1033 Budapest, Szőlőkert
út 4/B.) Például ilyesmiket vehet belőle:
Házi savanyúság különlegességek |
Kézműves csokinyulak |
Igazi házi tészta |
Bár felém gurulna egy ilyen sajtkarika!
VálaszTörlésHozzám meg egy csoki nyuszika ugrálhatna be!:)
VálaszTörlés