A Hurrá Hétfő heti muníció részét pedig én igyekszem orvosolni egy kis gasztróval - hálából azért, mert rendes olvasóként szép csendesen üldögéltek a gép előtt, s nem követelőztök holmi heti programok után. Mivel úgy sincs semmi értelmes rekreálódni-valótok a hétre, s bambán tébláboltok otthon, ajánlok nektek egy remek receptet, amit én találtam ki (ha mégse, és ti rendszeresen ezzel tömitek szeretteiteket, akkor bocs a plágiumért!) Több szempontból is remek kaja:
1. Gyorsan elkészül (a mai szintidőm 27 perc)
2. Nálunk az egész család fújjolás nélkül megeszi (Embert kivéve, de a házassági szerződésünk egyik pontja szerint neki soha semmilyen körülmények között nem kell a főztömből ennie).
3. Napi családi zöldségbevitel kipipálva.
4. Nem kellenek az elkészítéséhez számok, mindenből annyit tehetsz bele, amennyi jól esik.
5. Garantált siker, őrült jóízű!
6. Elkészíteni pofonegyszerű: kockára vágott csirkemellfilét megpirítasz olajon, aztán a serpenyőbe beledobálsz felaprózott padlizsánt, cukkinit, paradicsomot, sóval, bazsalikommal, egy kis fehér borssal ízesíted, s a végén nyakon öntöd egy pohár tejföllel. Nyilván a zöldségek fajtái tetszés szerint variálhatóak, én néha teszek bele paprikát is (attól kicsit lecsós lesz), és valószínűleg a fokhagyma még sokat dobna rajta, de azt nem találtam ma a konyhában (lehet, a játékoskosárban nagyobb sikerrel jártam volna).
Próbáljátok ki, tényleg finom!
Mikor csinálsz ilyet,mert akkor átugornánk egy kicsit?:)
VálaszTörlésMa csináltam, jöhettek!
VálaszTörlésA fokhagyma a krumplis kosárban lakik, a hagymával társbérletben
VálaszTörlésüdv
ember
Irma,
VálaszTörlésnagy tisztelőd vagyok, de ez... hogy is mondjam, nem hasonlít a csirkepörköltre.
Ilka,
VálaszTörlésne tégy tönkre, holnap készülök megosztani Veled a zabkásám képét, hát az még szerintem is 18+ látvány!
Na igen, olyan nevet kellene neki adni, amire hasonlít:)
VálaszTörlésHát ez nagyon jó. Követelem a zabkását, de ne félj, azt tuti nem fogom lefikázni, az aztán menthetetlenül gusztustalan bármilyen kivitelben. Szerintem az egyik legmegosztóbb kaja. Én mondjuk szeretem, de csak ritkán merek vele előhozakodni családi körben, félek, hogy kiábrándulnak belőlem.
VálaszTörlésSzofi,
VálaszTörlésmondjuk serpenyős csirkemellkocka magyaros mártásban Irma módra? Bocs, ma este csak ennyire futja.
Próbáltam civilizáltan megfogalmazni, hogy nem tetsz.
Hát akkor adj neki valami csúnya nevet!
VálaszTörlésAz jutott eszembe, amikor első házasságod előtt azon frusztráltad magad, hogy nem akarsz olyan háziasszony lenni, aki a szomszédasszonyokkal recepteket csereberél, meg a Nők Lapja receptes rovatát gyűjtögeti. Látom, sikeresen azonosultál végül a receptcsereberélős szereppel :-) :-) Mivel akkoriban nagy példaképem voltál, természetesen én is ódzkodtam a receptektől. Az a baj, hogy azóta én is anya lettem, de még mindig lábrázást kapok mindentől, ami a konyhával kapcsolatos. Szerencsére a másfél évesemnek már megfelel a Gastroyal, az öthónaposom meg még csak szopik. A hozzátáplálás első évét meg majd csak túlélem valahogy az odaégett párolt sárgarépák társaságában.
VálaszTörlésNa jó, egy tutitippet azért én is beküldök:
VálaszTörlésVégy egy 4-rekeszes ételhordót, menj el a legközelebbi Főzelékfalóba, és vegyél 350 Ft/adagért 4-féle főzeléket dupla adagban. Otthon ezeket öntsd ki kis pohárkákba és fagyaszd le őket. Így egy hónapra meg van oldva a gyerek főzelékszükséglete.
Hihi, kommenteld ezt a szöveget a Bezzeganyára, öt perc alatt széttépnek! - Ha netán a virtuális homokozóban akarnál gladiátorkodni.
VálaszTörlés