2013. július 4., csütörtök

A pszichológus kérdez: Tablet vagy tabletta?

Szerző: Fakirma

Gyűlnek már a viharfelhők
Hiába a nyár, hiába a lazulás, a pszichomumusok körülöttünk ólálkodnak arra várva, hogy egy nem várt pillanatban lecsaphassanak napolajszagú éleletünkre. Az adriai kiruccanás fergetegpartinak indult, mármint egy nagycsaládos nyaralás szolid lehetőségeihez mérten: együtt a család, megtoldva egy cuki egygyerekes házaspárral, (üdítően normálisak eltekintve attól a perverziótól, hogy velünk szeretnek nyaralni), vízparti kecó, homokos tengerpart, napsütés döglesztő hőség nélkül. Ebben az idillben ki gondolta volna, hogy nem a vívónadrág a leghaszontalanabb magunkkal hurcolt cucc. Most már biztosan tudom, hogy fényévekkel üdítőbb együtt tölteni az időt egy mocskos sportgatyával, mint egy folyamatos üzemmódban vinnyogó Szendvicsgyerekkel.


A bajok az indulás előtti hajnal éjszakáján kezdődtek, amikor egy buliból meglehetősen lelakott állapotban tértem haza. Alapjáraton is hajmeresztő vállalkozás nyolc órát kibírni négy nyifogó gyerekkel és egy morcos férjjel összezárva az autóban, így meg pláne.
Az induláskor a migrénnel párosuló hányinger ködén keresztül halványan detektáltam, hogy a kölyök szorongat valami gigaméretű cuccot a kezében, ami úgy néz ki, mint egy mobiltelefon, viszont nincsenek rajta gombok. Bár nem tudtam, mire való ez a fityfiritty, gyorsan levettem, hogy nyomkodni kell, hangokat ad ki, s a gyerek vérben forgó szemekkel nem a testvéreit, hanem ezt a gépet abuzálja. Mifelénk a kütyük ugyan minden nyaraláson a tiltott listán szerepelnek, macskajajomra való tekintettel úgy döntöttem, mindenki jobban jár, ha úgy teszek, mintha nem venném észre a törvényszegést.
Remekül kalkuláltam: míg az úton aludtam, a négy gyerek az egy kütyü felé hajolva furcsa, de elviselhető hangokat adott ki magából és fordítva. Útközben kiderült, hogy a kütyü a tablet névre hallgat, és a  srácok nagyapja által keveredett bele az életünkbe. Ezek után sem tudom, mire való, de egyértelműen vonzó perspektíva a Kolompos együttessel szemben.
Az arculcsapás a tengerparton történt, amikor Kisszendvics a sziklákon üldögélve a hülye kütyüjén keresztül érintkezésbe lépett a szintén a hülye kütyüjei előtt molyoló osztálytársaival. Nem kellett sok bit, hogy a kölyöknek leessen a tantusz: a következő héten esedékes táborba nem csak a cimborák, hanem MINDENKI
 (még a legköcsögebb lúzer is)
kiterjedt kütyükészlettel érkezik az osztályfőnök határozott tiltása ellenére. A tanárnőtől  mi is kaptunk egy bájos levélkét, amiben arra kéri a szülőket, hogy lehetőség szerint még okos telefont se engedjük gyermekünkkel a táborba, nemhogy elektromos fiszfaszokat.
Ezzel kezdetét vette az egész hetes balhésorozat: Kisszendvics felsorakoztatta anyabasztató rekreációs tevékenységének teljes repertoárját.
Érzelmileg motivált:
Az olyan jófej anyukák, mint te vagy, mindig megengedik a fiaiknak, hogy tablettet vigyenek a táborba.
Szeretemegvont:
Gyűlöllek, mert örökre tönkretetted az életemet, köszönöm szépen mama!
Passzív-agresszív húrokat pengetve katatóniába esett négy órára egy pálmafa alatt:
Soha többé nem mozdulok innen.
Hízelgett:
Mama, neked van a legszebb feneked az egész tengerparton, ugye elvihetem magammal a gépet?
Érzelmileg zsarolt:
Lécci, lécci, lécci, MINDENKI játszani fog, és MINDENKI rajtam fog röhögni, hogy ilyen gonosz anyukám van.
Öngyilkossággal fenyegetett:
Ezt nem bírom ki, nincs értelme az életnek, inkább megölöm magam.
Bántalmazta testvéreit:
Megöllek te féreg, a felnőttek pártján állsz te is...
Szerintetek mit tesz ilyenkor egy  jó pszichológus  síkideg anya?
a) Az utolsó napon otthagyja gyerekét a pálmafa alatt, ahol olyan békésen elüldögélt egy egész délután.
b) Bedobja a tengerbe a tablettet.
c) Bedobja a tengerbe a gyereket.
d) Bedobja magába a tablettát.
e) Vesz kétszáz kúnáért internet hozzáférést (ingyen csak a kütyün van), s ír egy köremailt az osztály levelezőlistájára, amiben elküldi a francba az összes olyan anyukát, aki renitens viselkedésével tönkretette a békés családi nyaralást. Mert mindaz, aki nem engedelmeskedik egy osztályfőnök kérésének, egy utolsó szarházi.
f) Ha mát megvette kétszéz kúnáért az internet hozzáférést, ír egy emailt nagypapinak, amiben elküldi a francba, mert nagylelkű ajándékával tönkretette a családi nyaralást. A szarháziság fogalmát ebben az esetben nem definiálja.
g) A családi béke érdekében megengedi, hogy elvigye magával azt a vackot a táborba, ettől hülyébb már úgysem lesz a gyerek.
h) Vállalja gyermeke perifériára sodródásának veszélyét családban és osztályban egyaránt, végsőkig kitart a tabletmentes verzió mellett, miközben bánatában leissza magát.
i) Leitatja Szendvicsgyereket is, tanulja meg idejében, hogy az élet tele van fájdalmas lemondásokkal, ami piával viszonylag egyszerűen orvosolható.
f) Szkanderezni hívja fiát: tét a tablet.

Szendvicsgyerek ma boldogan hadar a telefonban:
Előbb beleestem egy mocsárba, már lezuhanyoztam, de nem jön ki belőlem a szag.
És este én főztem a vacsorát, nagyon jót csináltam. Vajaskenyeret. 
Most megyek aludni, mert hajnalban elmegyek a barátaimmal megnézni a híres magyar állatot, a tulkot. Vagy a túzokot.
Képzeld mama, egy csomó kocka hozta a laptopját, tiszta hülyék, egész nap ott buziznak vele, ahelyett, hogy értelmes dolgokkal töltenék az időt...






8 megjegyzés:

motymoty írta... [Válasz erre...]

Nem lehetett a problémát elnapolni? (-> otthon megbeszéljük? vagy ilyet csak a gyenge lúzerek csinálnak?)

Fakirma írta... [Válasz erre...]

Motymoty, túl sok a gyerekem és túl sok a gyereknevelésre jogosító diplomám ahhoz, hogy egy 13 éves őrjöngő kamasz dühét elnapoljam. Egyébként vasárnap este éjfélkor értünk haza és hétfő reggel hat órakor indult a kölyök a táborba.

Amúgy szkanderral döntöttük el a kérdést. Le a kalappal Szendvicsgyerek előtt, a veresége után kuss volt.

anyus írta... [Válasz erre...]

Tudtam, tudtam!!! A súlyzó nem fölösleges.

Fakirma írta... [Válasz erre...]

De ugye elhiszed, hogy szobabiciklit nem vittünk magunkkal? Mondjuk előbb csomagolnék be egy szobabicót, mint egy lovat. Csaj azért,mert az előbbivel garantáltan nem lehet eltévedni:)

anyus írta... [Válasz erre...]

Sztem azért neked sikerülne.
Főleg a pszichodrámás cimbikkel együtt.

Névtelen írta... [Válasz erre...]

Nem értem hogy a K(kedves) ofő miért nem engedi hogy a gyerek telefont vagy tabletet vigyen. Neked meg csak gratulálni tudok hogy nem tudod mi a tablet, biztos valami szar amin csak pornó van.
Igazi hülye picsa vagy.

anyus írta... [Válasz erre...]

Gratulálok Irma, javul az olvasóid helyzetfelismerő képessége, úgy emlékszem legutóbb még hülye KONZERVATÍV picsa voltál :D

Fakirma írta... [Válasz erre...]

:D:D:D Igen, ez már tagadhatatlan haladás, de úgy szeretném elérni - a már említett - a komcsi fapina szintet.:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...