Borsópüré, mmmmmmmm! Az ötlet a Dolce Vita Blogról származik, köszönet érte!
Zsenge fagyasztott borsóból igazi tavaszi zöld ízbombát lehet elővarázsolni, ha ebben a formában készítjük el. Nálunk a rusztikus ízlésű fiúk is is kérdezték, hogy "Van még?", mikor a vasalt csirkecomb mellé ezt is odacsempésztem. Nem, nem volt több, mert nem bíztam benne. Ti ne féljetek, tálaljátok önérzetesen!
Ha a menta nagyon idegen, akkor jó fokhagymásan, avagy -szezonálisan- medvehagymával is ajánlom.
Elkészítés:
- A borsót kis sóval megfőzzük, majd leszűrjük.
- Vajjal, tejszínnel, sóval és friss mentalevelekkel (avagy ízlés szerint zöldfűszerekkel, fokhagymával) pürésítjük.
Ha fogyózunk, vagy egyszerűen csak sajnáljuk tompítani a harsogó, édes zöld ízt, akkor a tejszínt nyugodtan hagyjuk el. (A képen látható adagból is hiányzik)
(Az eredeti recept: 60dkg borsó, 5 dkg vaj, 1 dl tejszín, só, kis csokor menta)
na akkor nagyon ajánlom a hétvégi medvehagymaszeánszunk remekművét: a medvehagynás prószát! de volt medvehagymás levelestésztás pogi, meg medvehagymás körözött meg csirke medvehagymatakaróban...hátz egyet nem ajánlok, múltkor vendéglőben láttam, aspenótos brokkolit. hát lehet, hogy finom, de nekem az a mosott szarral szinoním, valahogy nem is étel, hanem létállapot lehet, a totális szoptatási elmoszatulás ételbe fogalmazott metaforája. Egyebekben épp a hétvégi kirándulásunkon állapítottam meg, mert hát a legjobb a medvehagyma mosatlanul az erdőben kétpofár, hogy a teljeen zsenge és földes medvehagymának teljesen cukorborsó íze van!
VálaszTörlésEzt minden tavasszal irigylem tőletek! Életem egyik legszebb időtlen tavaszi délutánja telt a medvehagymaszőnyegen heverve
VálaszTörlésküldjek húsvétra kóstolót?de most frissen,nem fagyasztva :)
VálaszTörlés
VálaszTörlésBiztos szentségtörés ilyet írni, de én múlt évben a babavárás elején úgy megudorodtam a medvehagymától (persze, mert egy darabig elementárisan kívántam). Irigyellek Benneteket, mert ez is olyan jó kis tavaszi mulatság, hogy mi mindent lehet medvehagymából.
Réka
Nem szentségtörés:) Az igazán naprakész, vagy ahogy mondják, trendszetter embereknek a medvehagyma már tegnapi divat, vagyis ciki. Mert nincs cikibb a tegnapi divatnál. De sebaj, holnapra old school lesz, aztán retro:)
VálaszTörlésRemélem, a Mecsekben attól még rendületlenül nő majd minden évben.
VálaszTörlésCsak nem gondoljátok, hogy csatlakozok a gasztrosznobok táborához :)
Réka